Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Telenet marktleider in wifi, Mobistar in 3G
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Draadloos surfen verloopt in ons land voor 90 procent via wifi. Telenet is marktleider in het aanbieden van wificonnecties, Mobistar in 3G.

Dit blijkt uit een analyse van het digital agency Wijs. Zij analyseerden het mobiele verkeer op 76 Belgische websites en konden zo bepalen via welke mobiele operator en verbinding (wifi enerzijds en 3G en GPRS anderzijds) er werd gesurft.
Het meeste surfen (zowat 90 procent) verloopt via wifi in ons land. Een aandeel dat vorig jaar alleen nog maar is toegenomen. Binnen deze wificonnecties heeft Telenet een aandeel van 58 procent. Belgacom 25 procent en andere netwerken ongeveer 17 procent.
Voor 3G is de markt verdeeld tussen Mobistar (35%), Proximus, (32%), BASE (20%) and Telenet (13%). Mobistar is dus marktleider, zeker als we weten dat de mobiele operator ook de 3G-connecties voor Telenet levert.

maar ook :

Telenet zag het gebruik van zijn publieke hotspots op treinstations in 2013 met 106 procent groeien. Telenet biedt zijn klanten op 80 Belgische treinstations gratis WiFi-toegang aan. Volgens de Belgische kabelaanbieder is het gebruik van zijn ruim 1.500 publieke hotspots op andere locaties in 2013 met ruim 80 procent gegroeid ten opzichte van 2012.
Dat stelt Telenet in een persbericht waarin het de uitspraak toejuicht van NMBS-CEO Jo Cornu. De topman van de Belgische spoorwegmaatschappij stelde recent in een nieuwjaarstoespraak dat hij WiFi-toegang op stations en in treinen noodzakelijk acht om passagiers tijdens overstappen, wachten en reizen de mogelijkheid te bieden online te gaan.
Telenet is in 2004 begonnen met het inrichten van hotspots in treinstations, voor gebruik door Telenet-klanten. Verder zijn er inmiddels ruim 900.000 homespots opengesteld bij Telenet-klanten.

kort samengevat : John Porter kan goed nieuws melden aan Liberty Global
(11-01-2014, 13:10)natte schreef: [ -> ]een goede zaak hoe meer wifi hoe meer overal indternet. kan alleen maar aanmoedigen

Gaat wel over Telenet he natte,geen Belgacom Wink
(11-01-2014, 13:30)natte schreef: [ -> ]zeg ik toch zeg ik toch wifi telenetSmile

Wifi overal trekt op reclame voor Belgacom Wink
Gratis voor Telenet-internetklanten
Internetklanten van het telecombedrijf kunnen er met hun Telenet-login gratis draadloos surfen op en rond de perrons. Zo kunnen ze genieten van een betrouwbaar en snel netwerk en van diensten zoals Yelo TV en Triiing. Niet-klanten kunnen betalend surfen op dit netwerk via een voucher of een bankkaart.
Telenet en KU Leuven

Binnenkort zullen studenten en personeelsleden gratis gebruik kunnen maken van de 1,2 miljoen homespots en meer dan 2.000 hotspots van Telenet. In ruil daarvoor zullen de meer dan 150 hotspots van de KU Leuven het Telenet-Wi-Free signaal uitzenden,
zodat Telenet-klanten ook op deze locaties gebruik kunnen maken van gratis wifi.