Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Binnen 5 tot 10 jaar de helft minder zenders is mijn mening .
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Beste forumleden ,

Wat is jullie gevoel,

Ik heb het vermoeden dat we niet veel nieuwe zenders meer moeten verwachten omdat het heel anders tv kijken zal worden , steeds kan men meer en meer opvragen mits betaling en wat het interessant maakt zelfs zoveel opvragen als men wil voor een vast bedrag.

Het verwelkomen van nieuwe zenders zie ik dus niet meer gebeuren.
Duitse zenders zullen hier niet zoveel last van hebben , maar de rest zie ik binnen 10 jaar halveren !

Graag jullie mening hierover .

Dimira

Voor de helft zit daar wel waarheid achter.Zeker zenders zoals prul zenders die de meesten noemen zullen verdwijnen je ziet nu al dat die het na enkele maanden soms al heel moeilijk hebben of ze moeten dan vooral exclusief van telenet zijn en dan zal er ook weer geld mee te moeien zijn en dan kan zo een zender blijven bestaan.Maar de tijden veranderen inderdaad en men kan programa's opvragen al gaat men dit niet continue doen want daar hangt ook een prijs kaartje aan maar bij telenet heeft men met REX&RIO de hoofdvogel wel af ge schoten.En dit is een mooi voorbeeld hoe de toekomst zal evolueren.Hier vraag je natuurlijk ook films op,welliswaar zitten ze in deze paketten.Maar bij andere operators gaat dit ook zo gaan hoe weet ik ook niet,en stelselmatig zullen de kleine zenders dan de dupe worden denk ik.
Inderdaad, we gaan de weg op naar steeds minder zenders, en steeds meer "on demand", dit is een evolutie die ik al voorspelde van bij het begin van digitale TV.
TV zal hiermee steeds duurder worden, want waar de zenders eigenlijk op uit zijn is dat je per programma betaalt, met misschien een paar programma's gratis (journaal, weerbericht).

Sowieso, zelfs zonder interactiviteit zou met digitale TV het aantal zenders op termijn weer naar beneden gaan, gewoon omdat er veel te veel themazenders zijn voor een te klein publiek (Vlaanderen).
Het is allemaal wel leuk, regionale zenders, een knutselzender, eentje voor de vrouwen, eentje voor de holebi's, enz.
Maar of die echt allemaal op langere termijn voldoende financiering kunnen blijven vinden is maar de vraag.
Kijk eens hoe LifeTV! (ondertussen alweer JustTV) het moeilijk heeft, hoe een aantal buitenlandse zenders (ESPN enz.) het opgeven.
Hoe je het ook draait of keert, de advertentiemarkt is beperkt en raakt nog altijd verder versnipperd over internet, TV, papieren publicaties, enz.
Uitwijken naar betaalTV kan, maar dan moet je al helemaal zeker zijn dat je een publiek hebt dat voor jouw specifieke niche wil betalen.
Hoeveel mensen zaten nu echt al jaren te smachten naar een zender als Platteland TV ?
Inderdaad ik zie die kleine zenderkens ( Libelle tv, Plattelands tv, Just, Dobbit tv, Stories... ) het ook geen jaren vol houden. Op termijn worden het herhalingen van herhalingen tot ze het beu worden als het financieel niet meer haalbaar wordt. Ik weet niet hoe het zit met JUST (met veel tralala aangekondigd), maar als ik er toevallig langs zap zie ik telkens weer muziekclips. Dan kan ik evengoed kijken naar Xite of JIM. In de programmabladen van al die kleine zenders géén spoor. Hoe wil men dan enige interesse opwekken ? Die vlaamse erotische zender ( ben intussen de naam al kwijt), daar hoor en zie je ook al niets meer van. Die zal een stille dood gestorven zijn denk ik. Telenet zou beter gekende en op satelliet al jaren bestaande zenders doorgeven. Beter investeren in zenders zoals WDR, ProSieben, Sat1, Nat Geo Wild, Planète,enz. dan in al die kleine zenders die op termijn waarschijnlijk toch weer gaan verdwijnen.

Dimira

(01-03-2014, 16:42)Dreekes schreef: [ -> ]Inderdaad ik zie die kleine zenderkens ( Libelle tv, Plattelands tv, Just, Dobbit tv, Stories... ) het ook geen jaren vol houden. Op termijn worden het herhalingen van herhalingen tot ze het beu worden als het financieel niet meer haalbaar wordt. Ik weet niet hoe het zit met JUST (met veel tralala aangekondigd), maar als ik er toevallig langs zap zie ik telkens weer muziekclips. Dan kan ik evengoed kijken naar Xite of JIM. In de programmabladen van al die kleine zenders géén spoor. Hoe wil men dan enige interesse opwekken ? Die vlaamse erotische zender ( ben intussen de naam al kwijt), daar hoor en zie je ook al niets meer van. Die zal een stille dood gestorven zijn denk ik. Telenet zou beter gekende en op satelliet al jaren bestaande zenders doorgeven. Beter investeren in zenders zoals WDR, ProSieben, Sat1, Nat Geo Wild, Planète,enz. dan in al die kleine zenders die op termijn waarschijnlijk toch weer gaan verdwijnen.
ja,nu op de meeste heb ik dan weer toegang Big Grin