Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Liberty Global ontwikkelt RDK set-top boxen
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Liberty Global is toegetreden tot de RDK Joint venture. Comcast en Time Warner Cable zijn de twee andere grote kabelaars die de ontwikkeling technisch, financieel en organisatorisch steunen.

De Reference Design Kit (RDK) is een softwareplatform en gemeenschappelijk framework voor de ontwikkeling van set-top boxen. De softwarestack wordt gratis in licentie gegeven aan makers van boxen en chipsets, softwareontwikkelaars, system integrators en aanbieders van tv-diensten.

Het platform wordt op basis van open standaarden ontwikkeld en RDK wordt een hybride box, die zowel QAM als IP aan kan. Balan Nair, CTO van Liberty Global zegt dat de ontwikkeling van hardware en diensten wordt bespoedigd. Daarnaast is de schaalgrootte in zowel de VS als de EU een pluspunt. Naast Liberty Global in Europa is Kabel Deutschland een van de deelnemers.

Cable Congress
Brancheorganisatie Cable Europe houdt houdt 12 tot en met 14 maart het jaarlijkse congres. Tijdens dat congress meldde Nair dat UPC over vijf weken de tweede generatie onthult van de Horizon. De user interface (UI) daarvan komt uit de cloud, geleverd door ActiveVideo.

Over de roadmap van Horizon zegt Nair dat de huidige Horizon gateway zowel de UI als de middleware in de box draait. Eerst verdwijnt de UI uit de box, in een later stadium ook de middleware.
LGI brengt tweede generatie Horizon settop-box op de markt

Uiterlijk in mei van 2014 brengt Liberty Global (LGI) de tweede generatie van de Horizon settop-box uit. Dat heeft CTO Balan Bair van LGI bekend gemaakt op het Cable Congres in Amsterdam. Deze nieuwe versie biedt ook een gebruikersinterface die draait in de cloud. Dit maakt het volgens Bair mogelijk om DVB-C-technologie met IPTV te combineren, waardoor kanalen minder bandbreedte zouden gebruiken. Voorlopig zou de tweede generatie van de Horizon alleen worden uitgebracht in LGI-marktgebieden waar de eerste generatie nog niet is geïntroduceerd. LGI heeft de Horizon de afgelopen jaren geïntroduceerd in Nederland, Ierland, Duitsland en Zwitserland.
(15-03-2014, 14:21)natte schreef: [ -> ]oei dat zijn wij dus. samsungbakskes ipv adbbakskes dus. gelukkig huur ik. als je altijd moet aankopen amaai.

in nederland heet het horizon : in vlaanderen yelo tv