Tv-Digitaal.info

Volledige versie: top 20 invloedrijkste merken in belgie
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
1. Google
2. Colruyt
3. Facebook
4. Aldi
5. Visa
6. Apple
7. Telenet
8. Samsung
9. Ikea
10. Microsoft
11. Youtube
12. Coca-cola
13. Belgacom
14. Carrefour
15. Lidl
16. Mastercard
17. RTL
18. Ebay
19. Delhaize
20. Een

Google is het invloedrijkste merk, niet alleen in België, maar in de zestien landen die Ipsos onderzocht voor het internationale onderzoek ‘Most Influential Brands’. De resultaten werden dinsdag voorgesteld in Brussel. Op de tweede plaats in ons land staat winkelketen Colruyt, voor Facebook, Aldi en Visa.
De top tien wordt vervolledigd door Apple, Telenet, Samsung, Ikea en Microsoft. In de top-10 staan dus slechts twee Belgische merken: Colruyt en Telenet.

Dat merken als Google, Colruyt en Facebook de eerste plaatsen bezetten, ligt volgens Ipsos aan het feit dat het “simpele, eenvoudige merken zijn. Ze zijn heel relevant voor consumenten en wat ze beloven, doen ze ook”, luidt het dinsdag.

Uit het onderzoek blijkt ook dat merken niet altijd even ‘invloedrijk’ zijn in beide landsdelen. Zo hebben Nivea (plaats 10 in Vlaanderen versus 53 in Wallonië) en Douwe Egberts (plaats 34 versus 62) veel meer invloed in het noorden van het land. Omgekeerd zien we dat Belgacom (plaats 3 versus 34) en Volkswagen (plaats 35 versus 65) een grotere invloed hebben in Wallonië. Vaak zit het belangrijkste verschil op de dimensie ‘vertrouwen’, die een heel belangrijk onderdeel vormt van de merk-invloed, zegt Ipsos.
In België werd het onderzoek uitgevoerd in oktober en november 2013. De deelnemers moesten merken beoordelen op basis van vijf criteria: vertrouwen, engagement, vooruitstrevendheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid (burgerzin) en aanwezigheid
het nieuwsblad