Tv-Digitaal.info

Volledige versie: HBO-series in nederland
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Vervolg hitseries bij HBO

Op 14 juli pakken twee hitseries uit 2013 de draad bij HBO weer op: Ray Donovan en Masters of Sex. In Ray Donovan, met hoofdrollen voor Liev Schreiber en Golden Globe-winnaar Jon Voight, zorgt de gelijknamige fixer ervoor dat alle problemen van Los Angeles’ elite - hoe dubieus ze soms ook zijn - als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hoe succesvol zijn carrière is, hoe minder voorspoedig zijn privésituatie verloopt. Ray Donovan - seizoen 2: vanaf 14 juli elke maandag op HBO GO, HBO On Demand en ’s avonds om 21:30 uur op HBO.

De op feiten gebaseerde dramaserie Masters of Sex keert ook terug voor een tweede seizoen. Michael Sheen vertolkt opnieuw het zeer succesvolle maar contactgestoorde meesterbrein William Masters. Lizzy Caplan neemt de rol van Virginia Johnson voor haar rekening en is haar tijd ver vooruit. Samen onderzoeken ze het menselijk orgasme waarmee ze in de jaren 50 van de vorige eeuw de gemoederen flink bezig hielden. Het tweede seizoen van Masters of Sex is vanaf 14 juli elke maandag via HBO GO en HBO On Demand beschikbaar en is elke donderdag om 21:00 uur op HBO 2 te zien.

Een speciale vermelding voor Last Week Tonight With John Oliver. Deze satirische talkshow van de Britse beroemdheid bespreekt elke week het nieuws van de dag (lees: de week ervoor) waarbij verschillende internationale, bekende ‘leading figures’ aanhaken. De nieuwste aflevering van Last Week Tonight With John Oliver staat elke donderdag op HBO GO en is om 21:00 uur ook te zien op HBO 3. Elke eerstvolgende maandag staat de aflevering op HBO On Demand.


De series die in juni gestart zijn, lopen deze maand door:

- The Leftovers - seizoen 1: elke maandag op HBO GO, HBO On Demand en ’s avonds om 20:30 uur op HBO;

- Mistresses - seizoen 2: elke maandag op HBO GO en HBO On Demand. Elke dinsdag om 21:00 uur op HBO 2.
Verkort windowbeleid voor Dutch FilmWorks-titels bij HBO

HBO, de premium tv-serie en filmdienst van Nederland, krijgt een verkort window voor titels van Dutch FilmWorks (DFW). Populaire films - zoals The Wolf of Wall Street, Mannenharten, Walking with Dinosaurs en Out of The Furnace - zijn daardoor gemiddeld twee maanden eerder beschikbaar voor Nederlandse abonnees van het van oorsprong Amerikaanse televisienetwerk. Kenau - de recente bioscoopfilm met hoofdrollen voor Monic Hendrickx en Barry Atsma - is de eerste titel die van het verkorte window profiteert. De film is vanaf komende zondag, 27 juli, beschikbaar voor HBO-abonnees.

Het verkorte window voor titels van DFW is van toepassing op de drie reclamevrije tv-kanalen van HBO, alsmede HBO GO en HBO On Demand. Deze gratis diensten zijn al sinds de lancering in februari 2012 onderdeel van het HBO-pakket. Zodoende speelt HBO al geruime tijd in op het veranderende medialandschap waarbij consumenten steeds vaker zelf bepalen waar en wanneer men content consumeert. HBO is verheugd met het verkorte window: “We zijn nu beter in staat om de populaire films van Dutch FilmWorks nog sneller beschikbaar te stellen voor onze abonnees”, aldus Jaap Bruijnen, General Manager van HBO Nederland.
Nieuwe tv-serie Outlander vanaf 11 augustus bij HBO
De Amerikaanse tv-serie Outlander, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de Nederlandse actrice Lotte Verbeek, is vanaf 11 augustus beschikbaar voor abonnees van HBO Nederland. De serie – van schrijver en uitvoerend product Ronald D. Moore (Battlestar Galactica, Star Trek: Deep Space Nine) – is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Diana Gabaldon waarvan wereldwijd al ruim 25 miljoen exemplaren verkocht zijn.

De verwachtingen voor Outlander zijn bijzonder hoog aangezien het populaire genres als sciencefiction, geschiedenis, romantiek en avontuur op unieke wijze met elkaar verbindt. Naast Lotte Verbeek zijn onder meer Caitriona Balfe (Now You See Me), Sam Heughan (Doctors), Tobias Menzies (Game of Thrones) en Graham McTavish (The Hobbit) in de serie te zien.

In Outlander volgt de kijker het leven van Claire Randall, een gelukkig getrouwde verpleegster die in 1945 – kort na de Tweede Wereldoorlog – op mysterieuze wijze verdwijnt en ontwaakt in het Schotland van 1743. In een onbekende en levensbedreigende wereld moet ze het hoofd boven water zien te houden. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Frasier – een moedige en charmante Schotse strijder – ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet wankelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden?

De Nederlandse actrice Lotte Verbeek, die het internationaal goed doet met rollen in The Borgias en The Fault in Our Stars, vertolkt in Outlander het mysterieuze personage Geillis Duncan. Geillis weet veel over kruiden en planten waardoor de locale bewoners haar als heks zien. Hoewel velen haar vrezen, bezoeken de inwoners haar in het holst van de nacht voor medisch advies waarbij Geillis behandelingen verricht waar menig arts zijn vingers niet aan durft te branden. Ze heeft de kunst van het manipuleren onder de knie en kan anderen, inclusief haar eigen echtgenoot, laten doen wat ze wil.

Outlander is vanaf 11 augustus beschikbaar voor abonnees van HBO Nederland. Nieuwe afleveringen zijn namelijk, slechts enkele uren na de Amerikaanse uitzending, al on demand beschikbaar. Op tv via HBO On Demand en op mobiel, tablet, computer en laptop via de online streamingdienst HBO GO. HBO-abonnees kiezen dus zelf een geschikt moment om afleveringen van Outlander te kijken. De lineaire premiere is op 9 oktober. Vanaf die datum is er elke donderdag om 21:00 uur een nieuwe aflevering te zien op ‘HBO 2’.
HBO neemt afscheid van series

David Simon, verantwoordelijk voor de HBO-klassiekers The Wire, Treme en Generation Kill, presenteert op 17 augustus Show Me a Hero. Deze zesdelige miniserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lisa Belkin en richt zich op de interpretatie van onderwerpen als ras en gemeenschap, bekeken door de ogen van politieke figuren, bureaucraten, activisten en de gewone burgers van Yonkers, een voorstad in New York. Oscar Isaac - genomineerd voor een Golden Globe voor Inside Llewyn Davis - speelt de hoofdrol. Hij wordt bijgestaan door Catherine Keener, Alfred Molina, Winona Ryder en Jim Belushi. Show Me a Hero: vanaf 17 augustus elke maandag om 20:30 uur.

Een laatste maal keren de mannen van Section 20, een geheime eenheid van de Britse militaire inlichtingendienst, terug voor het vierde seizoen van Strike Back. Acteurs Sullivan Stapleton en Philip Winchester speuren de halve wereld af om deze te behoeden voor zijn ondergang. Terwijl de nieuwste afleveringen nu al elke maandag beschikbaar zijn via HBO GO en HBO On Demand zal er vanaf 1 augustus elke zaterdag om 22:00 uur ook een aflevering te zien zijn op HBO 3.

Larry Kramer, AIDS activist en schrijver van het wereldberoemde toneelstuk The Normal Heart, staat centraal in Larry Kramer: In Love and Anger. In de documentaire - welke op dinsdag 4 augustus om 20:30 uur te zien is bij HBO Nederland - volgt de kijker Kramers bewogen leven en carrière. Filmmaker en goede vriend Jean Carlomusto volgt Kramer terwijl hij bijkomt van zijn levertransplantatie ten gevolge van zijn gevecht met HIV en combineert dit met beelden van een demonstrerende Kramer die zich altijd heeft ingezet voor de ontwikkeling van de LGBT gemeenschap in de Verenigde Staten.

In augustus neemt HBO afscheid van een drietal series waarbij de finale van True Detective maar liefst 86 minuten in beslag neemt:
• True Detective - seizoen 2: t/m 10 augustus elke maandag bij HBO
• Ballers - seizoen 1: t/m 24 augustus elke maandag bij HBO
• The Brink - seizoen 1: t/m 24 augustus elke maandag bij HBO

Verder zijn er deze maand nieuwe episodes van de volgende series:
• Ray Donovan - seizoen 3: elke maandag bij HBO
• Masters of Sex - seizoen 3: elke donderdag bij HBO
• Last Week Tonight with John Oliver: elke donderdag bij HBO
HBO sluit exclusieve deal met Sesamstraat

Sesame Workshop, de non-profitgroep achter Sesamstraat, heeft een deal gesloten met HBO. De volgende vijf seizoenen van het populaire kinderprogramma, met onder meer Koekiemonster, zullen vanaf dit najaar op all HBO-kanalen te zien zijn.

Bovendien zal elk seizoen 35 afleveringen tellen, in plaats van 18. Negen maanden na de uitzending zullen de afleveringen ook te zien zijn op PBS, de zender die Sesamstraat de afgelopen 45 jaar heeft geprogrammeerd.

PBS en Sesamstraat verloren de laatste jaren heel wat geld door het toenemende belang van streamingservices en uitgesteld kijken. Dankzij de deal lijkt de financiële toekomst van het educatieve programma verzekerd, ook al werden de financiële details niet bekendgemaakt.