Tv-Digitaal.info

Volledige versie: telenet versus belgacom omzet in Q1
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Belgie: 656 mln euro omzet vaste diensten in Q1

De Belgische consumentenmarkt voor vaste communicatiediensten was over het eerste kwartaal van 2014 goed voor een omzet van ongeveer 656 miljoen euro. Telenet is de grootste aanbieder op consumentenmarkt voor vaste diensten (tv, telefonie, internet), met een omzet van 272 miljoen euro. Belgacom volgt met 263 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

In het aantal breedbandaansluitingen is Telenet de grootste aanbieder (bijna 1,44 miljoen). Belgacom volgt hier opnieuw, met 1,25 miljoen aansluitingen. De kleinere kabeloperators Voo en Numericable leveren samen bijna 420.000 breedbandaansluitingen. Van de geschatte omzet in vaste diensten van 656 miljoen euro is Belgacom goed voor 40,4 procent, ofwel 263 miljoen euro. Telenet komt uit op 41,5 procent (272 miljoen euro). Voo en Numericable zijn in omzet samen goed voor iets meer dan 12 procent van de vaste consumentenmarkt. Mobistar zat op een marktaandeel van nog geen twee procent gedurende het eerste kwartaal van 2014.

Bekeken naar omzet in vast breedband internet komt Telenet uit op 128 miljoen euro eind eerste kwartaal van 2014. Belgacom realiseerde in 2013 een omzet van 97,3 miljoen euro. Afgezet tegen de omzet van beide partijen op de totale vaste consumentenmarkt, haalt Telenet 47 procent van zijn omzet uit breedband internet. Belgacom haalt 37 procent van zijn totale omzet op de vaste consumentenmarkt uit breedband.
Omdat deze meestal niet veel info geven van aantal klanten en inkomsten,
het zijn ook kleine aanbieders,en meestal kennen de kranten enkel de 2 grote aanbieders omdat die in het oog springen.