Tv-Digitaal.info

Volledige versie: youtube traag : klagen bij internetprovider
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
google in amerika : YouTube laadt traag? "Ga klagen bij je internetprovider"

Als video's op YouTube traag laden of er slecht uitzien, moet je verhaal gaan halen bij je internetprovider. Google, de eigenaar van de videosite, zegt dat hen geen schuld treft. Internetproviders die een slechte YouTube-ervaring aanbieden aan hun klanten krijgen een publiekelijke 'name and shame' op een nieuwe website.

Internetproviders krijgen een soort scorekaart. © google.
Op een speciale website legt YouTube uit hoe een video tot bij gebruikers thuisgeraakt. "YouTube bewaart verschillende kopieën van video's op servers over heel de wereld, zodat de videostream van zo dicht mogelijk bij jou gestart kan worden."

"We kunnen het wel niet alleen", klinkt het op de website, als waarschuwing maar ook als sensibilisering. "Internetproviders moeten voldoende capaciteit kunnen garanderen, anders zal de kwaliteit van de videostreaming eronder lijden."

Netneutraliteit
Google heeft er alle baat bij om de schuld voor eventuele slechte videokwaliteit af te wenden op de internetproviders zelf. De Amerikaanse overheid werkt aan nieuwe wetgeving over 'netneutraliteit', die impact kan hebben op de manier waarop informatie en video's doorgestuurd worden via het web. Internetproviders willen dat die verantwoordelijkheid meer wordt gedragen door videodiensten als YouTube en Netflix, omdat zij een groot deel van het internetverkeer voor hun rekening nemen.

Anders dan te lobbyen bij de overheid willen YouTube en Netflix door dergelijke publieke waarschuwingen het grote publiek sensibiliseren. Beide diensten deinzen er niet van terug om via een publieke "name and shame" providers te rangschikken die doelbewust hun diensten boycotten door bijvoorbeeld de snelheid waarop video's laden te verlagen. YouTube deelt nu zelfs een 'HD Verified'-label uit aan de beste internetproviders.

Voorlopig kunnen alleen Amerikanen opvragen hoe goed hun internetprovider de kwaliteit van hun YouTubevideo's doorstuurt. Later komt die mogelijkheid waarschijnlijk uitgebreid naar andere landen, waaronder het onze.
bij telenet is dit probleem ook soms van de partij,
dit weekend nog gehoord van iemand die een 720 HD filmpje wou opladen en het duurde 20 min en ging traag eer het er op stond.
ik anders geen last van,maar heb dan wel edpnet,maar gaat via lijn van belgacom.
(08-07-2014, 13:54)natte schreef: [ -> ]tja dat versta ik niet en bij belgacom loopt dit vast
heeft met uw snelheidsprobleem te maken vrees ik Wink