Tv-Digitaal.info

Volledige versie: geen electronica zonder acculading op een vliegtuig
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
na amerika : Ook Britse luchtvaart weigert electronica zonder acculading

Het begint erop te lijken dat het binnenkort een algemene eis gaat worden dat electronica op aanvraag ingeschakeld moet kunnen worden op het vliegveld. Nadat de Verenigde Staten eerder deze week bekendmaakte dat dit een eis zal worden, doet het Verenigd Koninkrijk dat nu ook.

Elektronica die niet ingeschakeld kan worden, zou een explosief kunnen zijn. Daarom is er in de Verenigde Staten een nieuwe regel ingegaan waarmee medewerkers van luchtvaartmaatschappijen mogen eisen dat passagiers moeten aantonen dat apparaten in hun handbagage ingeschakeld kunnen worden.

Kunnen zij dit niet bewijzen omdat de accu bijvoorbeeld leeg is, dan wordt het zekere voor het onzekere genomen en wordt de elektronica geweigerd. Dit geldt voor vluchten vanuit en naar de Verenigde Staten.

In navolging van de Verenigde Staten neemt het Verenigd Koninkrijk eenzelfde regel aan voor sommige vluchten. De eis zal vermoedelijk niet routinematig worden nageleefd, maar er zouden bijvoorbeeld wel steekproeven uitgevoerd kunnen worden.