Tv-Digitaal.info

Volledige versie: gratis mobiel in ruil voor reclame
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Gratis mobiele provider komt naar België

FreedomPop, een bedrijf dat in de Verenigde Staten als gratis telecomprovider opereert, komt naar België. Op het netwerk van KPN-dochter Base gaat FreedomPop gratis belminuten, sms'jes en mobiele data aanbieden. Wanneer de dienst naar Nederland komt, is onduidelijk.
Aan TechCrunch liet FreedomPop-ceo Stephen Stokols weten dat het in Europa zijn diensten gaat aanbieden. Naast België gaat het om het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje. In de komende maanden moet FreedomPop beschikbaar komen voor klanten en nog voor het einde van dit jaar moeten er nog eens zeven Europese landen bijkomen. Het is onduidelijk of Nederland daar bij zit.

FreedomPop biedt zijn klanten gratis 500MB, 200 belminuten en 500 sms'jes per maand. In ruil daarvoor krijgen klanten reclame te zien. Gebruikers dienen een simkaart van FreedomPop in hun mobieltje te prikken. Tegen betaling is het mogelijk om grotere sim-only-bundels te krijgen. Daarnaast krijgen betalende klanten geen reclame te zien. Het precieze aanbod wordt waarschijnlijk binnenkort bekendgemaakt.

In de Verenigde Staten is FreedomPop sinds 2012 actief. Het bedrijf is mede opgericht door Niklas Zennstrom, bekend als medeoprichter van Skype en Kazaa. Met een gratis mobiele dienst probeert FreedomPop naar eigen zeggen de telecommarkt open te breken. In de VS verkoopt het bedrijf ook mobieltjes, maar in Europa zijn daar geen plannen voor.