Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Chinese televisie : iPhone risico staatsveiligheid
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Chinese televisie noemt iPhone risico voor staatsveiligheid

De Chinese staatstelevisie heeft de Apple iPhone een risico voor de staatsveiligheid genoemd, omdat het toestel in staat is de locatie van gebruikers te volgen. De waarschuwing over het lekken van de gebruikerslocaties werd vrijdag getoond op het China Central Television (CCTV) televisienetwerk.
Volgens Ma Ding, hoofd van het online security instituut van de Public Security University, gaat het om "zeer gevoelige gegevens" en laat het precies zien waar en wanneer een gebruiker ergens is geweest. "Als we de informatie van meer dan 100 miljoen gebruikers in kaart brengen, kunnen we patronen ontdekken", liet hij weten.
Partijen die toegang tot de data hebben kunnen zo inzicht in de economische situatie van China krijgen en zelfs "staatsgeheimen", zo waarschuwde Ma. "Zelfs als je 'frequent locations' uitschakelt verandert dit niets aan de achtergronddata. Al je locatiegegevens worden nog steeds verzameld, alleen zie je het niet." CCTV bestempelde de databases die Amerikaanse IT-bedrijven bezitten dan ook een goudmijn, aldus de South China Morning Post.