Tv-Digitaal.info

Volledige versie: nvidia : streamingweergave pc-games op tv
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
'Nvidia komt met Android-console voor streaming weergave pc-games op tv'

Met een komend game-apparaat richt Nvidia zich meer dan met de Shield op de huiskamer, beweert BBC op basis van informatie van bronnen die bekend zijn met het apparaat. Het lijkt te gaan om een Android-tablet met losse goedkope controller, die pc-games streaming op de tv weergeeft.
Het Britse nieuwsinstituut BBC meldt dat Nvidia met een nieuw Android-apparaat komt. Uit de berichtgeving blijkt niet precies om wat voor apparaat het precies gaat. Begin juli kwam echter al naar buiten dat Nvidia werkte aan een 'Shield tablet'. Het lijkt dan ook aannemelijk dat dit over hetzelfde apparaat gaat, temeer omdat ook de BBC melding maakt van het feit dat het nieuwe apparaat uitgerust zou zijn met de Tegra K1-chip. Volgens de BBC is het nieuwe apparaat daarmee in staat om Android-games zelfstandig te draaien, maar daarnaast zouden pc-games met behulp van GeForce Experience en Nvidia Gamestream vanaf een pc naar het apparaat te streamen zijn. GeForce Experience vereist overigens wel een redelijke krachtige videokaart.
Ook Shield ondersteunt dit al, maar de functionaliteit zou bij dat apparaat volgens de BBC nog meer als experimentele feature gezien moeten worden en de Shield zou als handicap hebben dat de controller aan het scherm vastzit, waardoor deze minder geschikt is als huiskamerconsole. Het komende Android-apparaat zou de beelden van pc-games via hdmi-out door kunnen geven aan een televisie, zodat het nieuwe apparaat ook als settopbox voor games gebruikt zou kunnen worden. Daarmee zou het systeem enigszins in het vaarwater van de recent tot 2015 uitgestelde Steam Machine komen. Die consoles, waar Nvidia samen met Valve aan werkt, hebben ook het doel games naar de huiskamer en de tv te brengen. Bovendien zou Nvidia een controller tegen een lage prijs willen aanbieden om het spelen op een tv verder te vergemakkelijken.

De nieuwssite voert echter ook industrie-analist Ed Barton op, die het nieuwe apparaat naar verluidt al gezien heeft. De analist twijfelt of het systeem een succes wordt. De verkoopcijfers van Project Shield vallen volgens Barton tegen. Veel gamers zouden volgens de analist liever op hun eigen smartphone spelen in plaats van dat ze nog een apart apparaat moeten meenemen. Bovendien zou het vereisen van een relatief nieuwe Nvidia-videokaart de potentiële afzetmarkt voor het apparaat flink verkleinen, aldus Barton, die verwacht dat Nvidia het apparaat binnen 'afzienbare tijd' wereldkundig zal maken.