Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Liberty Global neemt belang in ITV
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
liberty global het kabelimperium van miljardair john mallone neemt een belang van 6,4 % in het britse ITV
- bij ons bekend als eigenaar van telenet - telt 481 miljoen pond neer voor het minderheidsbelang.
Er beweegt wat in de kabel- en mediaindustrie. Daags nadat uitlekte dat mediamogol Rubert Murdoch,
via zijn 21st centru fox 80 miljard dollar wilde neertellen voor een overname van time warner,
bevestigt liberty global dat het een belang heeft genomen in het britse ITV, de grootste commerciele omroep van het land.
Het neemt de aandelen over van BSkyB. Met de participatie diept Liberty zijn britse aanwezigheid nog verder uit,
nadat het vorig jaar al een grote slag sloeg met de overname van Virgin Media. Het is niet meteen de bedoeling om voor een volledige overname te gaan, maar Liberty behoudt zich het recht over om in de komende zes maanden alsnog voor te gaan.
De participatie is een nieuw teken aan de wand voor de strategie van de kabelaar. Die gelooft duidelijk dat het content op het eind van de dag het verschil zal maken in de keuze van de consument voor een bepaald platform voor de consumptie van entertainment.
Ook in belgie mochten we al proeven van die strategie. Liberty dochter Telenet is in ons land al een paar maanden mede-eigenaar van de vijver-media, de holding boven SBS (vier en vijf) en productiehuis woestijnvis, ook bij die overname is de strategie free-to-air televisie met voldoende degelijke content te kunnen voeden. Op die manier wil Telenet vermijden dat kijkers de nood voelen om over te schakelen naar alternatieven voor televisie : zoals streamingdienst Netflix.
bron : de tijd