Tv-Digitaal.info

Volledige versie: App dwingt kinderen om terug te bellen
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Een nieuwe applicatie laat ouders toe om vanop een afstand de smartphone van hun kind(eren) te vergrendelen als die oproepen negeren.
De app is bedacht door Sharon Standifird, een moeder van twee uit de Amerikaanse staat Texas. Aan nieuwszender CBS vertelde Standifird dat ze het zo beu was dat haar kinderen niet reageerden op sms’jes en telefoontjes. Ze stapte naar ontwikkelaars en dat resulteerde enkele maanden later in de lancering van de ‘Ignore No More’-app.

Paswoord
Met die applicatie kunnen ouders de smartphone(s) van hun kind(eren) vanop een afstand vergrendelen, om hen zo te dwingen om terug te bellen.

Na de vergrendeling beschikt zoon of dochter immers enkel nog over een lijst van door de ouders geselecteerde contacten. Alle andere functies en applicaties, zoals games, worden onbruikbaar.
Om de telefoon te deblokkeren, heeft hij of zij het paswoord nodig dat de ouders hebben ingesteld. Het kind heeft dus twee opties: terugbellen of de hulpdiensten bellen. ‘Noodoproepen blijven altijd mogelijk’, legt Standifird uit.

De app, die zeer populair blijkt, is voorlopig enkel beschikbaar voor Android-smartphones en kost 1.49 euro in de Google Play Store. Naar verluidt komt er nog een iPhone-versie.
over apps gesproken : een lugubere, voor mensen die alles geloven

App voorspelt wanneer je doodgaat

Deadline is geen app voor watjes. Door informatie over je gezondheid te analyseren, 'voorspelt' de iOS-app hoelang je nog te leven hebt. En dan kan het aftellen beginnen.
Na het beantwoorden van een aantal vragen rekent Deadline je levensverwachting uit. De app maakt daarvoor gebruik van Healthkit, een nieuwe tool in iOS8 waarmee ontwikkelaars toegang krijgen tot informatie over je gezondheid die je iPhone verzamelt. Een algoritme vertaalt de gegevens naar een digitale klok waarop je kunt zien wanneer je komt te overlijden.

Uiteraard is het niet mogelijk om dat echt te voorspellen. De ontwikkelaars willen er dan ook vooral voor zorgen dat mensen zich bewuster worden van hun levensstijl. "Dood ga je sowieso", valt te lezen in de omschrijving van Deadline. "Sorry, dat gaan we allemaal. Ik vind het ook niet leuk. Maar wat nou als je zou weten wanneer op welke dag je komt te overlijden?"

Dan ga je vanzelf gezonder leven, is het idee. Het zou immers motiverend werken dat je regelmatig wordt herinnerd aan je sterfelijkheid en aan het feit dat je zelf tijd kunt winnen, bijvoorbeeld door meer te sporten of eerder naar bed te gaan. Deadline is alleen beschikbaar voor iOS. Aan de app hangt een prijskaartje van 0,89 euro.