Tv-Digitaal.info
Coolblue brengt losse webshops samen onder hetzelfde domein - Afdrukversie

+- Tv-Digitaal.info (https://tv-digitaal.info)
+-- Forum: Toogpraat (https://tv-digitaal.info/Forum-Toogpraat)
+--- Forum: Toogpraat (https://tv-digitaal.info/Forum-Toogpraat--9)
+--- Topic: Coolblue brengt losse webshops samen onder hetzelfde domein (/Thread-Coolblue-brengt-losse-webshops-samen-onder-hetzelfde-domein)Coolblue brengt losse webshops samen onder hetzelfde domein - master-magic - 12-06-2018

Webwinkel Coolblue heeft bekendgemaakt af te stappen van het grote aantal losse webshops voor verschillende producten. In plaats daarvan brengt het de verschillende domeinen onder bij een domein voor Nederland en een voor Belgiƫ.

In een aankondiging schrijft Coolblue dat het aantal losse webshops inmiddels was uitgegroeid tot 325. Daaronder vielen domeinnamen als tvstore en tandenborstelstore. Het domein voor alle Coolblue-producten wordt nu Coolblue.nl, of de Belgische variant. Bezoekers moeten bijvoorbeeld via een zoekopdracht op de juiste pagina terechtkomen.

Het bedrijf zegt dat de stap complexiteit vermindert en dat deze 'automatiseren en doorontwikkelen' mogelijk maakt. Daarnaast zou het eenvoudiger worden de website te vertalen en wordt het mogelijk om geautomatiseerd marketingcampagnes in te zetten.

Naast de webshop beschikt Coolblue ook over negen fysieke winkels. Onlangs opende het bedrijf zijn eerste XXL-vestiging in Amsterdam. Daarop volgde eenzelfde soort vestiging in Den Haag.


RE: Coolblue brengt losse webshops samen onder hetzelfde domein - natte - 12-06-2018

Wordt groot tijd zie bol.com Coolblue is geweldig