Tv-Digitaal.info
Vivendi naar Nederlandse rechtbank om fusieplannen Mediaset tegen te houden - Afdrukversie

+- Tv-Digitaal.info (https://tv-digitaal.info)
+-- Forum: Digitale Aanbieders (https://tv-digitaal.info/Forum-Digitale-Aanbieders)
+--- Forum: Satelliet Algemeen (https://tv-digitaal.info/Forum-Satelliet-Algemeen)
+---- Forum: Satelliet Nieuws (https://tv-digitaal.info/Forum-Satelliet-Nieuws)
+---- Topic: Vivendi naar Nederlandse rechtbank om fusieplannen Mediaset tegen te houden (/Thread-Vivendi-naar-Nederlandse-rechtbank-om-fusieplannen-Mediaset-tegen-te-houden)Vivendi naar Nederlandse rechtbank om fusieplannen Mediaset tegen te houden - master-magic - 14-01-2020

Vivendi heeft in Amsterdam een rechtszaak aangespannen tegen de plannen van Mediaset om haar Italiaanse en Spaanse eenheden samen te voegen in de in Nederland gevestigde holding Media for Europe (MFE). In een korte verklaring bevestigde de Italiaanse omroeporganisatie dat de hoorzitting op 10 februari zal worden gehouden voor de rechtbank van Amsterdam.

In oktober heeft een Spaanse rechtbank het verzoek van Vivendi ingewilligd om het plan van Mediaset tijdelijk op te schorten nadat de Franse groep had betoogd dat de voorgestelde nieuwe bestuursstructuur is ontworpen om de grootste aandeelhouder van de omroep te bevoordelen, het Fininvest beleggingsvehikel van de Berlusconi-familie.

Vivendi bezit ongeveer 29 procent van Mediaset, versus de 44 procent van Fininvest, en is sterk gekant tegen de bedrijfsrevisie.