Tv-Digitaal.info
Netflix vermindert kwaliteit videostreams 30 dagen lang in Europa - Afdrukversie

+- Tv-Digitaal.info (https://tv-digitaal.info)
+-- Forum: Films & Series (https://tv-digitaal.info/Forum-Films-Series)
+--- Forum: Netflix (https://tv-digitaal.info/Forum-Netflix)
+--- Topic: Netflix vermindert kwaliteit videostreams 30 dagen lang in Europa (/Thread-Netflix-vermindert-kwaliteit-videostreams-30-dagen-lang-in-Europa)Netflix vermindert kwaliteit videostreams 30 dagen lang in Europa - master-magic - 20-03-2020

Netflix schroeft de kwaliteit van zijn video's terug voor een periode van dertig dagen in Europa. De tijdelijke maatregel moet de druk op netwerken in Europese landen verminderen en volgt op een oproep van de Europese Commissie.

De details over de vermindering van de kwaliteit zijn op het moment van schrijven nog niet bekend, maar de BBC meldt dat Netflix schat dat het terugschroeven voor een daling van de dataconsumptie van 25 procent zal zorgen. De maatregel duurt een maand en is bedoeld om de Europese internetnetwerken te ontlasten.

In meerdere landen is het dataverkeer dat providers afhandelen flink toegenomen omdat het thuiswerken flink is toegenomen en huishoudens meer van streamingdiensten gebruikmaken omdat ze veel binnen zitten. Eurocommissaris Thierry Breton verzocht Netflix woensdag om bijvoorbeeld in sd in plaats van hd te gaan streamen, om zo de druk op de netwerken te verminderen.

Ook Reuters meldt de maatregel. Onduidelijk is nog of de maatregel verschilt per land en wat dit betekent voor abonnementen.


RE: Netflix vermindert kwaliteit videostreams 30 dagen lang in Europa - master-magic - 23-03-2020

Klanten die nu een 4K abbo hebben of betalen voor 4K en nu lagere kwaliteit krijgen hebben aan Netflix de vraag gesteld om de abbo's te verlagen naar een bedrag voor de lagere kwaliteits beelden abbo voor al die 4K abbo klanten,
of Netflix daar gaat op ingaan is een andere vraag.