Tv-Digitaal.info
NPO breidt ongecodeerd aanbod Digitenne uit - Afdrukversie

+- Tv-Digitaal.info (https://tv-digitaal.info)
+-- Forum: DVB-T(2) (https://tv-digitaal.info/Forum-DVB-T-2)
+--- Forum: DVB-T in Nederland (https://tv-digitaal.info/Forum-DVB-T-in-Nederland)
+--- Topic: NPO breidt ongecodeerd aanbod Digitenne uit (/Thread-NPO-breidt-ongecodeerd-aanbod-Digitenne-uit)NPO breidt ongecodeerd aanbod Digitenne uit - master-magic - 21-12-2020

NPO heeft de zender NPO 2 Extra HD aan het ongecodeerde DVB-T2 ethertelevisie-aanbod toegevoegd. Ethertelevisie wordt in de volksmond ook wel Digitenne genoemd.

NPO heeft in de ether bandbreedte beschikbaar waar het eigen tv- en radiozenders ongecodeerd kan verspreiden. Dit aanbod staat in principe los van Digitenne, dat een tv-product van KPN is. KPN verzorgt echter in opdracht van NPO wel de distributie van het ethersignaal. Het aanbod bestond tot deze week uit de zenders NPO 1 HD, NPO 2 HD en NPO 3 HD alsmede alle landelijke radiozenders van de publieke omroep. Om te kijken en luisteren is geen tv-abonnement nodig en hierdoor is het feitelijk gratis. Alleen dient een DVB-T2/HEVC in bijvoorbeeld televisie of in de vorm van een tv-decoder gebruikt te worden. Mogelijk dient bij enkele televisies en tv-decoders wel eerst een zenderzoekopdracht uitgevoerd te worden voordat NPO 2 Extra HD in de zenderlijst zichtbaar wordt.

NPO 2 Extra

NPO 2 Extra wordt door de publieke omroep tot 1 april ingezet om de Nederlandse cultuursector te ondersteunen. Deze sector zit vanwege de coronacrisis in een moeilijke situatie. Met een speciale programmering op NPO 2 Extra worden onder meer artiesten onder de aandacht van kijkers gebracht. NPO 2 Extra is nu in Full HD 1080P beeldkwaliteit in de ether te ontvangen. Het gaat om een tijdelijke etherverspreiding van dit kanaal.


RE: NPO breidt ongecodeerd aanbod Digitenne uit - master-magic - 02-04-2021

en dit is uitgebreid tot 1 juni door de Corona maatregelen.


RE: NPO breidt ongecodeerd aanbod Digitenne uit - master-magic - 08-06-2021

En nu tot 1 juli nogmaals verlengd.