Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VTM blijft inzetten op kookprogrammas
#1
Het was al eerder bekend dat er dit jaar geen nieuw seizoen zou komen van 'Mijn Pop-uprestaurant!', maar dat betekent niet er niet meer gekookt wordt op VTM. Integendeel.

Uiteraard komt in 2018 Sandra Bekkari terug met haar 'Open Keuken' want over dat programma zijn ze bij VTM erg tevreden. Maar ook Sergio Herman duikt weer op. En dat in maar liefst twee programma's.
Op 19 december start al 'La Mamma' waarin de Zeeuwse topchef kookt in de keuken van de moeders van BV's. En later dit voorjaar start nog 'Tweesterrenrestaurant'. Hierin zal Sergio Herman duo's van BV's coachen die moeten proberen om een bekende (sterren)zaak te runnen en draaiende te houden.
Maar er zijn al meer plannen bekend van het VTM-voorjaar. Zo maakt VTM NIEUWS een documentairereeks over de F16-piloten op Kleine Brogel, debuteert Lieven Scheire als VTM-presentator met 'Kan Iedereen Nog Volgen?'.
Daarnaast keert ook het succesvolle 'Liefde Voor Muziek' terug én is er de gloednieuwe fictiereeks 'De Infiltrant' met in de hoofdrollen onder anderen Natali Broods en Geert Van Rampelberg.
Antwoord
#2
Sergio Herman: een genie in de keuken, een graag geziene man. Niemand is dus geschikter om enkele BV-mama's, geflankeerd door hun zoon of dochter, op een unieke wijze te verrassen met een culinaire, nostalgische en soms ook emotionele trip.

'La Mamma', vanaf 18 december zes weken lang te zien op maandag, straalt warmte uit, een gezellige eindejaarssfeer en leent zich er perfect toe om met het hele gezin te kijken en nostalgische, culinaire anekdotes uit te wisselen.
Sergio Herman: 'Ikzelf koester mijn culinaire herinneringen als nooit tevoren en wil dan ook enkele Bekende Vlamingen de kans geven hun eigen culinaire verleden te herbeleven samen met hun mama. 'La Mamma' wordt een portret van een BV waarin je die persoon in kwestie beter leert kennen aan de hand van zijn herinneringen in mama’s keuken.'
In 'La Mamma' nodigen Tine Embrechts, Evi Hanssen, Christoff De Bolle, Marco Borsato, Jens Dendoncker en Kobe Ilsen hun mama uit… in haar eigen keuken. Maar niet voor hun moeders eerst het huis uit worden gestuurd. Het enige wat ze weten is dat er voor hen gekookt zal worden door hun dochter of zoon, én dat ze dat niet alleen zullen doen. Dat het Sergio Herman is die in hoogsteigen persoon hun keuken in duikt, blijft tot ’s avonds een grote verrassing.
Ondertussen komt Sergio de werkplek in de ouderlijke keuken ontdekken en gaat hij met de de bekende gezichten op zoek naar ingrediënten in de lokale (super)markt of de plaatselijke bakker, om een aantal van mama’s gerechten waar een verhaal achter schuil gaat te maken, gepimpt door Sergio.
Daarna duiken ze de keuken in. De verdeling is duidelijk: de BV mag mee de mis-en-place doen 'maar daarna moeten ze mijn keuken uit'. Want koken op topniveau, dat is ultieme focus. In 'La Mamma' krijgt de kijker niet alleen een gepassioneerde chef te zien, maar ook een hartelijke man die in zijn ziel laat kijken en aan de hand van gesprekken met de bekende personen ook zelf herinneringen ophaalt aan zijn kindertijd. Ook worden de afleveringen doorspekt met foto’s en video’s uit de jeugd van de BV’s. Zo krijgt de kijker een inkijk in het leven en het hart van Tine Embrechts, Evi Hanssen, Christoff De Bolle, Marco Borsato, Jens Dendoncker en Kobe Ilsen.

Humor, emotie en gerechten van topniveau, het zijn maar enkele ingrediënten van het veelzijdige 'La Mamma'.

Aflevering 1 met Jens Dendoncker en zijn mama Chris

'Het is even geleden dat ik mijn mama nog heb gezien. Zeker met de draaidagen van 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' erbij, dat was een serieuze boterham. Op een gegeven moment kwam mama zelfs naar mijn optredens aan de andere kant van Vlaanderen, om me toch nog maar eens te zien. Redelijk gênant. Het is dus hoog tijd dat ik mijn kop nog eens ga tonen thuis.'
En àls Jens Dendonker dat doet, doet hij het goed. Hij stuurt zijn mama Chris op koffieworkshop, want zij is bezeten van het zwarte goud. En ondertussen kan hij in alle rust met Sergio Herman een diner bereiden voor de nietsvermoedende vrouw die hij wil bedanken voor al haar steun en goede raad de voorbije jaren.
'Het moet wel clean blijven in de keuken, anders wordt ze knettergek. Mama zal vanavond sowieso alles zelf nog spik en span kuisen, anders kan ze niet slapen.' Sergio Herman is gewaarschuwd. En ook Jens heeft stress: 'Mijn kookkunsten zijn nogal beroerd. Om het in één woord te zeggen: triest. Ik ben dus nogal zenuwachtig om met één van de beste koks van de Lage Landen te mogen werken.'
Jens speelt makkelijk 300 shows per jaar, en is sinds hij met comedy begonnen is een kleine 4 jaar geleden, 16 kilo bijgekomen 'door de momenten waarop ik eet en de vunzigheden die ik in het midden van de nacht binnenspeel na een show.' Sergio probeert Jens te bekeren tot enkele gezonde groenten, die ze zelf gaan plukken op een boerderij.
Jens' moeder is dol op alles wat uit de zee komt, behalve mosselen. Reden te meer voor Sergio Herman om er tòch te maken, weliswaar verwerkt in een soepje. Ook bereiden hij en ‘sous-chef’ Jens tarbot met kreeft. Het dessert? Een heerlijke tiramisu, gemaakt van de beste koffie natuurlijk. En… ook een persoonlijke brief van Jens, die z’n mama in tranen doet uitbarsten.

'La Mamma' op vtmkoken.be

Wie de recepten van Sergio Herman zelf eens wil maken voor zijn of haar mama of gewoonweg voor zichzelf, kan terecht op vtmkoken.be. Na elke aflevering komen de recepten integraal online met tekst, video en foto. Duidelijk en helder uitgelegd, zodat je ze thuis helemaal zelf kan bereiden.

'La Mamma', vanaf 18 december elke maandag om 20.35 uur bij VTM.
Antwoord
#3
'Over eten' weet hij intussen alles en ook zijn kookboek 'Koken met Kobe' in opdracht van 'Volt' verkocht enkele jaren geleden als zoete broodjes. Maar op maandag 22 januari mag Kobe Ilsen écht laten zien wat hij in zijn mars heeft in de keuken.

In de slotaflevering van 'La Mamma' wil hij de speciaalste en sterkste vrouw uit zijn leven op culinaire wijze verrassen. 'Ze heeft veel miserie gehad, maar bleef altijd positiviteit uitstralen. Ze sleurde ons erdoor en maakte er ondertussen ook nog een toffe tijd van.'
Dat de band tussen vader en zoon bijzonder is, weet Sergio Herman als geen ander. Een onderwerp dat ook Kobe niet onberoerd laat en onlosmakelijk verbonden is met de bewondering die hij voor zijn mama Dianne koestert. 'Als iemand over zijn vader vertelt, raakt mij dat heel diep', zegt hij. 'Omdat mijn natuurlijke vader bij mijn geboorte is vertrokken. Ik ben heel blij met mijn adoptievader, maar de band tussen vader en kind is zo belangrijk. Dat mijn vader zelf heeft beslist dat het voor hem niet hoefde om mij in zijn leven te hebben raakt mij tot in het diepste van mijn zijn. Wat je hier vandaag komt doen is dus veel meer dan een zoon die merci zegt tegen zijn moeder. Hier zit veel meer achter.'

'Ze gaat kirren als een verliefd pubermeisje als ze Sergio ziet', weet Kobe vooraf. Samen zullen ze Dianne verwennen met 3 nostalgische gerechten. Op het menu: krabcocktail zonder cocktail, kip met curry en ananas zonder ananas en een mikado pannenkoek zonder pannenkoek. Maar mét de typische Sergio-twist. Kobe biecht de chef op dat de liefde voor zijn mama vroeger wel degelijk door de maag ging. 'Maar ik probeer erop te letten en sport veel.' En ook Sergio verklapt zijn geheim om de extra kilo’s kwijt te raken.
De juiste ingrediënten vindt Sergio bij zijn goede vriend Dominique Persoone én bij de vishandelaar. 'Die geur neemt mij 18 jaar terug in de tijd', aldus Kobe. 'Ik werkte toen als mosselman voor de horeca en droeg jutezakken rond.' Wanneer Dianne bij haar thuiskomst de verrassing opmerkt, schrikt ze zich een hoedje. 'Als ik had geweten dat Sergio kwam, had ik mijn keukenkasten uitgekuist', klinkt het. Aan tafel haalt Dianne fotoalbums boven, worden er herinneringen opgehaald en krijgt Kobe de verrassende betekenis van zijn naam te horen. 'Dus ik ben naar een dorpsidioot genoemd?' Afronden doet hij met een dankwoord dat recht uit het hart komt en recht naar het hart gaat…

'La Mamma' op vtmkoken.be

Wie de recepten van Sergio Herman zelf eens wil maken voor zijn of haar mama of gewoonweg voor zichzelf, kan terecht op vtmkoken.be. Na elke aflevering komen de recepten integraal online met tekst, video en foto. Duidelijk en helder uitgelegd, zodat je ze thuis helemaal zelf kan bereiden.

'La Mamma', maandag 22 januari om 20.35 uur op VTM.
Antwoord
#4
blij dat de laatste is, die kookprogramma's kotsbeu op tv, zijn er veel teveel en is ondertussen al zo uitgemelkt overal.
Antwoord
#5
inderdaad ga liever naar de mcdonnalds
Antwoord