Proximus, Orange en Telenet winnen aanbesteding raamcontract Vlaamse overheid
#1
De Vlaamse overheid heeft Nextel, Proximus en Orange geselecteerd  voor een raamcontract op  telecomgebied. Het gaat om vaste en mobiele communicatie en een virtuele telefooncentrale, meldt Datanews.

Het raamcontract heeft een looptijd van zeven jaar. De waarde is afhankelijk van wie er allemaal aansluit. Diverse overheidsorganisaties in Vlaanderen kunnen zelf kiezen of intekenen. Het gaat onder meer om ministeries, agentschappen, steden en gemeenten, provincies en lokale politiekorpsen.

Vier onderdelen raamcontract

Het contract bestaat uit vier onderdelen. Het eerste, voor vaste telefonie, marketingnummers & vaste datacommunicatie is voor Proximus. Dat geldt ook voor de tweede aanbesteding, die mobiele telefonie en mobiele datacommunicatie omvat. Orange heeft de aanbesteding gewonnen voor mobiele datacommunicatie voor M2M/IoT.

Nextel, sinds kort een dochter van Telenet, wint de aanbesteding voor de virtuele telefooncentrale. Die moet het mogelijk maken om vaste en mobiele telefonie te bundelen op één toestel.
Antwoord
#2
De aanbesteding van telecom voor de Vlaamse overheid wordt niet geschorst. Orange Belgium probeerde bij de rechter ongedaan te maken dat Proximus twee contracten won. Datanews schrijft dat de Raad van State de bezwaren heeft afgewezen.
Orange raakte in juni twee contracten kwijt aan Proximus. Het contract bestaat uit vier onderdelen. Het eerste, voor vaste telefonie, marketingnummers & vaste datacommunicatie is voor Proximus. Dat geldt ook voor de tweede aanbesteding, die mobiele telefonie en mobiele datacommunicatie omvat. Orange heeft wel de aanbesteding gewonnen voor mobiele datacommunicatie voor M2M/IoT. Telenet rijfde met dochter Nextel ook een contract binnen.

De uitspraak van de Raad van State bevat ook gegevens over de biedingen van Proximus en Orange. Proximus vroeg EUR 5,06 miljoen per jaar voor het contract vaste telefonie, Orange zat net onder de EUR 5 miljoen, maar scoorde lager op kwaliteit. Ook bij het cluster mobiel was Orange goedkoper, maar gaf de inhoudelijke beoordeling de doorslag.

De Raad van State geeft Orange gelijk dat de overheid deze beoordeling te beperkt motiveert, maar ziet daarin geen grond om de besluiten te schorsen.
Antwoord




Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)