Belgacom start met verhoging surfsnelheid vaste lijn tot 70 Mbps
#1
Belgacom is samen met technologieleverancier Alcatel-Lucent gestart met de activering van het "eerste nationale VDSL2-vectoringnetwerk ter wereld". Concreet wil dit zeggen dat via de
zogenaamde 'vectoring'-technologie de snelheid van de breedbandverbinding via de klassieke koperkabel (de 'telefoonlijn') opgetrokken wordt tot 70 Mbps. Klanten uit Mechelen zijn als eerste aan de beurt gekomen. Tegen 2016 moet het hele net geüpgraded zijn.

Belgacom biedt nu vast internet aan via de VDSL2-technologie. Zo gaat de surfsnelheid op het Belgacom-net tot maximaal 30 megabit per seconde (Mbps). VDSL2 is een van de verdere DSL-ontwikkelingen, wat ooit startte met de ADSL-lijn. Via vectoring wordt de snelheid over de koperkabel opgedreven tot 70 Mpbs.

"Na een aantal tests die gedurende heel 2013 bij duizenden klanten werden uitgevoerd, kon Belgacom de procedures finaliseren die nodig zijn om vectoring op een vlotte manier te activeren bij de eerste klanten, dit met gebruikmaking van een modem van de nieuwe generatie: de b-box 3", klinkt het bij Belgacom.

Er is dus de nieuwste Belgacom-modem nodig voor de nieuwe topsnelheid. Met de activering van de vectoringtechnologie werd in december 2013 gestart in Mechelen. De nieuwe topsnelheid is nog niet in heel de stad beschikbaar, verduidelijkt de woordvoerder. Alle klanten die aangesloten zijn via een vernieuwde lijn, krijgen automatisch de hogere snelheid.

Begin 2014 zijn Herstal, Laken, Roeselare en Bergen aan de beurt. "Een volgende reeks steden zal vanaf april 2014 geactiveerd worden. Tegen 2016 zal Belgacom de upgrade van haar volledige VDSL2-netwerk voltooid hebben, wat neerkomt op 22.000 optischevezelkasten, wat België tot een van de best geconnecteerde landen ter wereld zal maken."
Antwoord
#2
ik wist het al sinds december omdat ze een update gingen doorvoeren voor alle vdsl modems om de nieuwe snelheid aan te kunnen.
Antwoord
#3
(19-02-2014, 20:56)natte schreef: dat ze eerst zorgen dat iedereen vdsl heeft ik zit nog altijd met adsl boelen.

als je te ver van de centrale zit of uw lijn niet stabiel genoeg is zal je geen vdsl krijgen,
ze doen het met een reden hoor bij jou Wink
Antwoord
#4
Belgacom gaat ook voor glasvezel

In mei beslist de raad van bestuur van Belgacom over het investeringsplan van de komende jaren. Voor het eerst is er sprake van glasvezel-tot-de-deur als vervanging van koperdraad.
Belgacom verlaagt zijn dividend om in de komende jaren telkens 900 miljoen euro te kunnen investeren in 4G, een performanter internet en efficiëntere informatica.

In Vlaanderen gaat de nationale operator resoluut in de aanval om het verloren terrein op Telenet terug te winnen. Eerst wil Belgacom zijn gebruikers op 70 megabit per seconde brengen. “Volgens de eerste resultaten kunnen wij 96 procent van onze VDSL-abonnees automatisch op 70 mbps brengen en nog eens 2 procent met wat fijnstelling. Dat is beter dan we hadden verwacht", zei Geert Standaert, de verantwoordelijke voor het netwerk bij Belgacom.

Volgens Standaert is 70 mbps ruim voldoende, zelfs voor 4K-televisie bij de intensiefste gebruikers. Dat zijn typisch wedersamengestelde gezinnen tijdens het weekend.
Belgacom werkt echter ook aan plannen om “fiber to the home” uit te rollen, verklapte Standaert. Dat is glasvezel tot aan de deur, met snelheden tot 1000 megabit per seconde. Belgacom heeft al een aantal proefprojecten met glasvezel en heeft al aanvragen om een honderdtal verkavelingen direct van glasvezel te voorzien. Voor het eerst zijn er nu echter ook concrete plannen om oude koperdraad vanaf het straatkabinet te vervangen door glasvezel. Gemiddeld zijn dat afstanden van 400 meter. Volgens Geert Standaert investeert Belgacom jaarlijks “60 tot 70 miljoen euro” in de vervanging van slechte koperdraad.

Hoeveel daarvan precies door glasvezel zou worden vervangen, ligt nog niet vast.

De raad van bestuur moet daarvoor in mei groen licht geven als onderdeel van het globale investeringsplan. De densiteit van het aantal gebruikers wordt zeker een criterium om de locaties te bepalen, zei Standaert. Koperdraad door glasvezel vervangen is ook geen sinecure. Een van de opties is om de glasvezel langs de huisgevels te bevestigen, net zoals dat nu vaak het geval is voor de coaxkabels van de kabeldistributeurs. Dat zou een hoop graafwerk en ongemak besparen.
Antwoord
#5
Wel ze mogen hier ook beginnen....
-----100 meter van de centrale
-----8 meter van een verdeelkast (ROP)
surfsnelheid

17.6/mbts

ANNO 2014
Antwoord
#6
Ik zou het hier eens moeten gaan testen zit met vdsl.
Antwoord
#7
(02-03-2014, 10:59)adizal32 schreef: Wel ze mogen hier ook beginnen....
-----100 meter van de centrale
-----8 meter van een verdeelkast (ROP)
surfsnelheid

17.6/mbts

ANNO 2014

je kan met vdsl tool je snelheid en afstand berekenen wat het echt is,en dan kan je miss een klacht sturen naar je provider om het eens te bekijken.
Antwoord
#8
Proximus stapt in Brusselse startup Tessares

Het telecommunicatiebedrijf Proximus investeert in Tessares, een spinoff van de Université Catholique de Louvain (UCL). Tessares ontwikkelt een programma waardoor een hoge datastroom, dankzij de bundeling van diverse internet-verbindingen, kan worden gegarandeerd.

Defecten op een vaste verbinding zouden daarbij bijvoorbeeld kunnen worden opgevangen door een automatische overschakeling naar een mobiel platform. De technologie kan volgens Denis Périquet, chief executive van Tessares, vooral nuttig zijn in landelijke gebieden, waar mogelijk met een zwakkere datastroom rekening dient te worden gehouden.

Door de technologie van Tessares kan aan de consument continu een optimale online verbinding worden geboden, zonder van de providers grote investeringen in de netwerkinfrastructuur te vergen. Ook Vives, het investeringsfonds van de universiteit, investeert in de spinoff. Proximus zou ook een twintigtal werknemers ter beschikking te stellen voor de commercialisering van de technologie.
Antwoord
#9
Als je te ver van de centrale zit zal dit niet veel verbeteren,
De snelheid verminderd als je aan een bepaalde afstand van de centrale zit en hoe verder hle minder snel.
Antwoord
#10
Ik heb vroeger bij belgacom steeds content geweest van mijn internet verbinding.Hier bij telenet lijkt het er precies op of ik nooit voldoende heb.Ik vind het vreemd.Ik zal wat minder moeten gaan downloaden denk ik,want dat extra blokken kopen kost geld.Net de rekening in de bus gekregen.132€Nog goedkoper als vroeger maar er volgt er nog één van proximus ook.Al goed de laatste.
Antwoord




Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)