Berichten: 9,201
Topics: 952
Lid sinds: 03-10-2012
(15-12-2018, 00:55)master-magic schreef: Het Duitse BLM heeft op 14 december aan meerdere zenders een uitzendlicentie verstrekt. Deze uitzendlicenties werden eerder deze maand bi BLM aangevraagd. De uitzendlicenties zijn verstrekt aan de televisiezender TCM voor de lokale versies Ierland/Malta, Griekenland en Frankrijk. Ook WBTV (Frankrijk), TNT (Polen en Roemenië), SyFy, E! Entertainment (Frankrijk), 13 Ulica, SCIFI, DIVA en de algemene Europese versie van E! Entertainment. Alle genoemde zenders zijn eigendom van de mediabedrijven Turner Broadcasting System of NBCUniversal.
komen die fta op astra 1 master?
Berichten: 8,954
Topics: 1,684
Lid sinds: 01-10-2012
(15-12-2018, 17:17)natte schreef: (15-12-2018, 00:55)master-magic schreef: Het Duitse BLM heeft op 14 december aan meerdere zenders een uitzendlicentie verstrekt. Deze uitzendlicenties werden eerder deze maand bi BLM aangevraagd. De uitzendlicenties zijn verstrekt aan de televisiezender TCM voor de lokale versies Ierland/Malta, Griekenland en Frankrijk. Ook WBTV (Frankrijk), TNT (Polen en Roemenië), SyFy, E! Entertainment (Frankrijk), 13 Ulica, SCIFI, DIVA en de algemene Europese versie van E! Entertainment. Alle genoemde zenders zijn eigendom van de mediabedrijven Turner Broadcasting System of NBCUniversal.
komen die fta op astra 1 master?
waarom zouden die FTA gaan, zijn abbo zenders voor die landen
Berichten: 9,201
Topics: 952
Lid sinds: 03-10-2012
pfff dikke boelen allemaal
Berichten: 8,954
Topics: 1,684
Lid sinds: 01-10-2012
Nu een zogenaamde no-deal Brexit niet langer is uitgesloten, bestudeert ook de Britse publieke omroep BBC de verhuizing van uitzendlicenties naar een land dat lid van de Europese Unie (EU) blijft.
Het gaat in dit geval om de uitzendlicenties van tv-zenders van de BBC die commercieel buiten het Verenigd Koninkrijk aan aanbieders worden aangeboden. Om deze zenders te mogen aanbieden, is een uitzendlicentie van een land nodig dat onderdeel van de Europese Unie is. Bij een no-deal Brexit worden niet alleen geen afspraken over bijvoorbeeld grensoverschrijdende toegang tot landen gemaakt – waardoor grenscontroles van personen en goederen weer gaan plaatsvinden – maar het heeft ook consequenties voor tv-zenders. Om in landen van de Europese Unie actief te kunnen blijven, dienen bij een no-deal Brexit de uitzendlicenties van het Verenigd Koninkrijk naar een ander land binnen de Europese Unie verplaatst te worden.
Uitzendlicentie
TBS en NBCUniversal ruilden eerder deze maand de Britse uitzendlicentie van meer dan tien tv-zenders voor een Duitse uitzendlicentie om. De BBC onderzoekt volgens Bloomberg op dit moment de mogelijkheid om de uitzendlicentie van de commercieel in Europa aangeboden zenders te verplaatsen. Noord-Ierland en Nederland zijn de belangrijkste kandidaten. Bloomberg meldt dat met de autoriteiten van deze landen gesprekken voor huisvesting van de uitzendlicenties zijn gevoerd. BBC biedt via de commerciële tak van het bedrijf in Europa de zenders BBC World News, BC First, BBC Entertainment en BBC Earth aan. Ook worden succesvolle programmareeksen zoals Planet Earth en Top Gear aan Europese tv-zenders verkocht.
BBC
Nog onzekerder is wat er met de landelijke zenders BBC One, BBC Two en BBC Four gebeurt na een Brexit in welke vorm dan ook. Deze zenders zijn bij de meeste Nederlandse en Vlaamse tv-aanbieders – als enige in Europa overigens – in het zenderaanbod opgenomen. De kans is niet uitgesloten dat bij een Brexit de doorgifte van deze zenders gewijzigd dan wel gestaakt moet worden. In Nederland en Vlaanderen kan in dat geval in ieder geval met een schotelantenne via de satelliet naar de landelijke Britse kanalen van de BBC gekeken worden. Deze tv-zenders alsmede alle radiozenders zijn ongecodeerd op de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost aanwezig.
Berichten: 8,954
Topics: 1,684
Lid sinds: 01-10-2012
Brexit: BBC domestic channels to loose international distribution
In case of a ‘no-deal-Brexit’ the BBC is set to loose the international distribution of its domestic channels in Ireland, The Netherlands and Belgium.
At the moment, five domestic BBC channels are distributed via cable and IPTV networks, as a result of so-called ‘overspill’ reception in the three neighbouring countries. The channels involved are BBC One, BBC Two, BBC Four, CBeebies and CBBC. Distribution of these channels brings in a significant amount of money for the BBC.
Carriage of the domestic channels has grown historically, as people in the neighbouring countries were able to pick up the BBC signals from terrestrial transmitters. Under European law, it was possible for distribution platforms to carry these channels, who operate under a UK Ofcom licence.
After a no-deal-Brexit’ these UK licences are no longer valid in the European Union and distributing platforms such as Telenet in Belgium and Ziggo and KPN in The Netherlands will have to cease distribution of the domestic channels.
Spokespersons of Telenet and Ziggo said they do not want to speculate about possible consequences of a ‘no-deal-Brexit’. Both are studying the judicial consequences and will follow instructions from the media authorities, such as the Commissariaat voor de Media in The Netherlands.
The commercial channels of the BBC, such as BBC First, BBC Entertainment and BBC World News will not be affected, but the British broadcaster will need to apply for an EU licence in another country in the Union.
Talks are under way with media authorities in the Republic of Ireland and in The Netherlands, but a spokesperson for the Dutch Commissariaat voor de Media refused to comment. The BBC said it is not commenting on speculation, other than to say “We will be keeping the situation under close review to ensure that we can continue to best serve our audiences in any changed regulatory environment.”
Getting a broadcast licence in another country would require the BBC to have their head office (of the international operations), a significant part of their workforce (at least the people who are responsible for programming) and a satellite up-link in the country to qualify for a licence there. Such a licence would be a solution for the commercial channels, but would not work for the domestic channels.
Due to the unclear validity of the Ofcom licences in other European countries in the course of Brexit, Turner Broadcasting System and NBC Universal had also applied for German licences for their international channels previously licensed by Ofcom. Bavarian media authority BLM granted the licences in mid-December 2018. Sports broadcaster DAZN has applied for a licence in Berlin, while Discovery recently opted for the Netherlands.
Berichten: 8,954
Topics: 1,684
Lid sinds: 01-10-2012
De Britse zenders BBC 1, BBC 2 zijn nog tot eind maart bij Nederlandse en Belgische tv-aanbieders te bekijken. Daarna wordt doorgifte zeer onzeker. Bij een no-deal Brexit is het over en uit.
De binnenlandse BBC-zenders worden van oudsher doorgegeven in België, Nederland en ook in Ierland. Dit is ontstaan als gevolg van de vroegere mogelijkheid om analoge ethersignalen te ontvangen. Na de digitalisering heeft de BBC met bestaande aanbieders overeenkomsten gesloten voor doorgifte.
Die afspraken zijn indertijd gemaakt omdat de analoge aanvoer via de ether verdween en de BBC de doorgifte van de satellietsignalen zonder vergoeding niet meer zomaar goedkeurde en zelfs als illegaal bestempelde. Voor een tweede keer komt de distributie nu in gevaar, maar dit keer ligt de bal niet meer alleen bij de BBC. De BBC-zenders die met een Britse Ofcom licentie uitzenden - en dat geldt voor alle binnenlandse publieke BBC-kanalen - mogen niet zonder meer worden doorgegeven na een Brexit. In dat geval moet de wetgeving en overeenkomst worden aangepast net zoals voor alle handel in Britse producten. En bij een No-deal, die nu daadwerkelijk dreigt, ligt dit nog moeilijker: dan zijn de Britse uitzendlicenties hoe dan ook ongeldig. Voor fans van de zenders is het alsnog hopen op een deal, of op uitstel dan wel afstel van een Brexit. De realiteit laat actueel een somber vooruitzicht zien: de voorgestelde Brexit-deal die de Britse premier Theresa May met de EU had beklonken is massaal weggestemd door het Britse parlement en een No-deal Brexit lijkt nu dichterbij dan ooit.
BBC weg bij Proximus en Telenet???
De Engelstalige website Broadband TV News meldt vrijdag dat zowel de BBC als het Commissariaat voor de Media (CvdM) de kaken nog op elkaar houden. Ziggo en het Belgische Telenet bestuderen net de mogelijke juridische gevolgen met betrekking tot doorgifte na een Brexit, het Waalse VOO, moeten zich voorbereiden. Feit is dat het CvdM het laatste woord heeft in Nederland: wanneer de huidige Britse Ofcom-licentie niet meer geldig is wordt doorgifte in principe illegaal en daarmee in beginsel strafbaar. Het is vervolgens aan de distributeurs die allemaal toestemming hadden voor doorgifte van de BBC-zenders om te beslissen wat ze daarmee doen. Het stopzetten daarvan ligt in dat geval het meest voor de hand. En in dat geval verdwijnen - afhankelijk van het pakket per aanbieder - een of meerdere van de navolgende zenders: BBC 1, BBC 1 HD, BBC 2, BBC 2 HD, CBBC (UK), Cbeebies (UK), BBC Four, BBC Four HD en in principe ook de radiozenders: BBC Radio 1, -2, -3 en -4. Want ook die radiozenders hebben dan alleen een Britse licentie. De BBC ontvangt voor doorgifte van deze zenders in Nederland en België een vergoeding. Dat is een bijzondere afspraak: publieke kanalen worden onder Britse licentie doorgegeven in opdracht van de commerciële tak van de omroep. De kans is groot dat de BBC deze inkomsten gaat mislopen want zoals de kaarten momenteel liggen is de kans op stopzetting van de doorgifte groter dan dat deze wordt voortgezet. Weliswaar kunnen politieke gebeurtenissen de komende maanden hierin verandering brengen. Eind januari stemt het Britse Parlement opnieuw.
BBC First en World News via EU-licentie
De BBC is ondertussen hard bezig om de distributie van al haar internationale commercieel geëxploiteerde kanalen, die onder de aparte tak BBC Studio's (ook bekend als BBC Worldwide) vallen, veilig te stellen. Maar halverwege januari had de omroep dit in elk geval nog niet rond. Het gaat in Nederland en België om zenders als BBC World News, BBC First HD en BBC Entertainment. Het verplaatsen van de internationale afdeling naar een EU-land - waarschijnlijk Ierland of Nederland - is een grote en kostbare operatie, maar een die de BBC wel moet doen, wil de omroep niet enorm veel inkomsten gaan mislopen. In dat geval moet behalve van een voor de hele EU geldige uitzendlicentie ook een zogeheten uplink in een EU-land worden gerealiseerd. Dat kan naast satelliet ook een online hub via glasvezel zijn. Niet alleen voor de Benelux markt staat hierbij veel op het spel voor de BBC. Ook in Scandinavische en Oost-Europese landen worden BBC-zenders doorgegeven. Daar zitten bij veel aanbieders zenders als BBC Brit en BBC Earth in het zenderaanbod. Het is niet ondenkbaar dat die zenders bij een verdwijnen van de binnenlandse BBC-kanalen op den duur ook naar de Benelux komen als vervangers.
Ontvangst BBC en ITV via satelliet verzekerd
Hoeveel kijkers in Nederland nu daadwerkelijk 'getroffen' worden door een verdwijnen van BBC 1 en -2 is lastig te zeggen. De kijkcijfers daarvan worden niet door SKO bijgehouden, maar liggen waarschijnlijk ook erg laag. Het zijn vooral diegenen met een band met Groot-Brittannië of liefhebbers van Britse tv die tevens de Engelse taal goed beheersen, die vaak naar deze zenders kijken. Bij een verdwijnen bij de huidige distributeurs blijven twee opties over: de ingewikkelde is via het internet naar streams kijken. Dat moet dan wel via een illegale omweg, want een zogeheten geoblock wordt daar nu al op toegepast. De veel eenvoudigere weg - maar dan moet het wél mogelijk zijn om een schotelantenne te plaatsen - is via de satelliet: De Benelux, maar ook nog een iets groter gebied, vallen binnen de Astra-2 UK beam. En daarop zenden in het kader van Freesat álle Britse binnenlandse publieke en ook veel commerciële zenders ongecodeerd uit. In de Benelux is van zuidwest naar noordoost een schotel van 40 tot 80 cm. nodig voor storingsvrije ontvangst. Geschikt is elke FTA DVB-S(2) decoder en een antenne op de Astra-2 satelliet op 28,2 graden oost.
Kijkers via M7 die beschikken over Triple sat (Astra 23,5, 19,2 en 28,2 oost) of andere schotelopstellingen waarbij ook de Astra-2 zit, trekken ook aan het langste einde: in de fastscan ontvangen ook zij alle Britse zenders. En Brexit of niet en deal of no-deal, de Free to air uitzendingen via de Astra-2 verdwijnen niet zomaar. De licenties zijn namelijk allen Britse, de satellietbeam is niet nog kleiner te maken dan die nu al is en een codering zou betekenen dat vele miljoenen decoders moeten worden vervangen. Heel veel Britse zenders zenden bovendien buiten Sky Digital uit en coderen daarom niet. De 'overspill' van het Freesat signaal via de Astra-2 UK-uitzendbeam is beperkt en wordt door rechthebbenden al jaren gedoogd.
Of verhuis naar Zwitserland...
Er is maar één land in Europa, waar men qua ontvangst van de BBC altijd aan het langste eind trekt. Dit is Zwitserland. Het Alpenland is geen EU-lid en daarom gaat al haar eigen wetgeving boven Europese of internationale. In het bergachtige land is de bekabeling van een vergelijkbare dichtheid als die in België en Nederland. Ieder buitenlands kanaal dat via de ether (met een richtantenne of een schotel van kleiner dan een meter) vrij kan worden ontvangen, mag daar worden doorgeven. Daar is geen aparte licentie of toestemming van de omroep voor nodig. Dat wetgeving alles bepaalt wordt daarmee nog duidelijker: Alle aanbieders in Zwitserland geven alle binnenlandse Britse zenders door, waaronder zelfs ITV evenals Channel 4 en -5; zenders die zelfs in België en Nederland voor geen enkele aanbieder (meer) beschikbaar zijn. Protesten en rechtszaken van de Britse omroepen daarover hebben niets uitgehaald. In Zwitserland kon met grote antennes bovenop de bergen van oudsher altijd al het Duitse, Oostenrijkse, Franse en Italiaanse zenderaanbod worden opgevangen en op de kabel doorgezet. Met de komst van Freesat op de Britse Astra-2 positie zijn daar alle Britse binnenlandse zenders aan toegevoegd. Zeker in het noordwesten van Zwitserland is de UK-beam van de Astra-2 namelijk nog net sterk genoeg voor ontvangst met een schotel van 80 centimeter.
Berichten: 9,201
Topics: 952
Lid sinds: 03-10-2012
Zo zie je maar combineer kabel met sat zeg ik al 14 jaar
Berichten: 8,954
Topics: 1,684
Lid sinds: 01-10-2012
(18-01-2019, 21:35)natte schreef: Zo zie je maar combineer kabel met sat zeg ik al 14 jaar
omdat we voordeel hebben dat we in de uitzendbeam zitten anders was het ook niks via satelliet voor de BBC zenders.
al zou ik ze niet missen, we hebben nog BBC Entertainment en BBC First die veel dingen tonen die op de BBC 1-2 komen.
Berichten: 9,201
Topics: 952
Lid sinds: 03-10-2012
Soms op bbc mooie docs die je daar niet vind
Berichten: 8,954
Topics: 1,684
Lid sinds: 01-10-2012
(19-01-2019, 21:28)natte schreef: Soms op bbc mooie docs die je daar niet vind
die komen dan op canvas soms of NPO 2
|