Zender wijzigingen bij sky uk
#1
De komende weken zijn er veel frequentiewijzigingen op de Astra2-satelliet. Dat is het gevolg van de overname van een groot frequentiespectrum door de Luxemburgse satellietaanbieder SES.

Het gaat om 500 MHz bandbreedte op de gecombineerde Astra- en Eutelsat-satellietpositie op 28,2 graden oost. Door een uitspraak van de Duitse rechter mag SES dit frequentiespectrum – dat nu door Eutelsat wordt gebruikt – overnemen. Als gevolg hiervan gaan een aantal tv- en radiozenders die nu nog door Eutelsat op deze satellietpositie verspreid worden op een nieuwe uitzendfrequentie op SES-satellieten uitzenden.
In twee weken op drie transponders
De wijzigingen vinden vanaf 30 september plaats. De daaropvolgende weken zijn er veel frequentiewijzingen op deze satellietpositie waar te nemen. Sommige tv-zenders gaan in een tijdsbestek van twee weken op drie verschillende transponders – en dus frequenties – uitzenden. Dit komt omdat SES een deel van de tv-zenders eerst tijdelijk op de Astra 1N-satelliet plaatst om ze daarna vanaf 10 oktober te verplaatsen naar de Astra 2F-satelliet. Dit is nodig omdat de Astra 1N-satelliet naar verwachting later dit jaar naar zijn oorspronkelijke uitzendpositie op 19,2 graden oost wordt verplaatst. SES lanceert op 30 september haar nieuwe Astra 2E-satelliet die alle uitzendingen van de Astra 1N-satelliet op 28,2 graden oost gaat overnemen.
Antwoord
#2
[attachment=16]
Antwoord
#3
[attachment=17]
Antwoord
#4
jep,je zal moeten de freq aanpassen Wink
zie de laatste foto met de nieuwe zenderfreq van de freesat zenders.
Antwoord
#5
(06-01-2014, 19:23)natte schreef:
(06-10-2013, 00:33)master-magic schreef: jep,je zal moeten de freq aanpassen Wink
zie de laatste foto met de nieuwe zenderfreq van de freesat zenders.

zijn freq al aangepast master?

Moet je toch beter weten,jij die alles weet Wink
Antwoord
Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)