Netflix verhoogt alweer de prijs in belgie
#1
Belgische Netflix-abonnees zullen binnenkort 1 tot 2 euro meer betalen per maand. Dat blijkt uit de nieuwe tarieven, die de Amerikaanse streamingdienst heeft bekendgemaakt. De laatste keer dat Netflix de prijzen van zijn formules in ons land heeft verhoogd, dateert van oktober 2021.

De basisformule - waarbij gebruikers films en series op één scherm kunnen bekijken - stijgt met 1 euro, van 8,99 naar 9,99 euro per maand. Wie op twee schermen tegelijk wil kijken, telt daar voortaan maandelijks 14,99 in plaats van 13,49 euro voor neer.

Het duurste abonnement, waarmee iemand Netflix kan gebruiken op vier schermen tegelijk, kent de grootste prijsverhoging. Ook dat pakket wordt 2 euro duurder, tot 19,99 euro per maand. De prijs om een extra huishouden toe te voegen aan een account blijft op 3,99 euro.

(Nog) geen reclame

Een goedkoper basisabonnement met reclame voert Netflix in ons land voorlopig niet in. Onder meer in Duitsland en Frankrijk bestaat die formule wel, voor respectievelijk 4,99 euro en 5,99 euro per maand. Vergeleken met onze buurlanden zijn de Belgische tarieven wel vaak hoger.

In Nederland zijn alle formules momenteel 1 euro goedkoper dan hier, en ook in Duitsland en Frankrijk betalen gebruikers minder voor de standaardformule. Het premiumabonnement, met maximaal gebruik op 4 schermen, is in die laatste twee landen even duur als bij ons. Ongeveer de helft van de Belgen kijkt films en series via streaming, en vooral via Netflix.

Ter vergelijking: hoe veel kosten andere streamingabonnementen in ons land?
In België is Prime Video (tot drie schermen tegelijk) momenteel veruit de goedkoopste streamingdienst. Een abonnement is inbegrepen in het Prime-lidmaatschap van Amazon, dat in België 2,99 euro per maand kost.

Klanten van Apple TV+ betalen maandelijks 9,99 euro (zes schermen), die van Disney+ 10,99 euro (vier schermen). Streamz, de streamingdienst van Telenet en DPG Media, kost 12,95 euro per maand (twee schermen), al is er ook een goedkoper abonnement met reclame voor maandelijks 7,95 euro (één scherm).

Vanaf 1 juli is de Amerikaanse streamingdienst HBO Max ook beschikbaar in ons land. Daardoor zal Streamz een deel van zijn aanbod verliezen. Een HBO Max-standaardabonnement (twee schermen) zal 9,99 euro per maand kosten, tegenover 5,99 euro voor de formule met reclame. Het premiumaanbod (vier schermen) zal 13,99 euro per maand kosten. Een optioneel sportpakket kost 5 euro extra per maand.
Antwoord
Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)