Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ARD: stopt met uitzenden via Hotbird
#1
Bezuinigingen lijken de belangrijkste reden van de ARD om de uitzendingen via de Hotbird satelliet op 13 graden oost te staken. ARD heeft een wettelijke plicht om de tv- en radiokanalen in Duitsland ongecodeerd, dus zonder abonnement, via de ether aan te bieden. De publieke omroep voldoet aan deze eis omdat de zenders in SD- en HD-kwaliteit ongecodeerd via de Astra1 satelliet op 19,2 graden oost uitgezonden worden. Ook is etherontvangst via DVB-T en DVB-T2 mogelijk. Via de Hotbird-satelliet bereikte ARD met Das Erste meer mensen in een groter gebied binnen Europa, Noord-Afrika en het Midden Oosten omdat het ontvangstgebied, de footprint, van deze satelliet groter is.
 
Uitzendrechten

De Hotbird-verspreiding zorgde tevens voor extra drempels voor ARD. Vooral uitzendrechten van sportevenementen kunnen moeilijker door de publieke omroep worden gekocht vanwege de ongecodeerde satellietverspreiding van Das Erste op de Hotbird-satelliet. Om deze reden werd Das Erste tijdens EK- en WK-voetbaltoernooien de afgelopen jaren op deze satellietpositie tijdelijk door een ander tv-kanaal van ARD of een stilstaand tekstbeeld vervangen. De satellietverspreiding van Das Erste op de Hotbird-satelliet stopt op 31 maart.
Antwoord
#2
en vanaf 2020 stoppen ze op de astra 19.2 ook in SD zodat enkel de HD versie overblijft.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#3
Na ZDF heeft nu ook de Duitse publieke omroep ARD bekendgemaakt dat men streeft naar uitschakeling van distributie in SD-kwaliteit op satelliet.

Net als ZDF heeft ARD het jaar 2020 in de agenda staan voor de uitschakeling van SD via de Astra1-satelliet van satellietbedrijf SES. Vanaf dat moment zijn alle zenders van de Duitse publieke omroep alleen in HD via de satelliet te bekijken. Acht jaar geleden begonnen de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF met satellietverspreiding van enkele kanalen via de satelliet. Enkele jaren later volgde de uitschakeling van analoog dat nu dus door de uitschakeling van SD gevolgd wordt. SES en ARD hebben voor de toekomstige HD-verspreiding van televisiekanalen een nieuwe meerjarige overeenkomst gesloten. Het is onduidelijk of ARD – net als ZDF – de vrij te komen bandbreedte gaat gebruiken om de eerste stappen met 4K Ultra HD te zetten.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#4
haha en in belgique nog steeds analoog Blush Blush
Antwoord
#5
(12-03-2018, 22:56)natte schreef: haha en in belgique nog steeds analoog Blush Blush

dan woon jij in een speciale gemeente, hier zijn ze enkel nog digitaal te ontvangen via telenet, is al hele tijd dat dit is omgezet naar digitaal,
zijn veel oudere mensen die hun Duitse shows opeens kwijt waren en digitaal moesten gaan.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#6
tja zulu land hee adsl en annaloog
Blush Blush
Antwoord