Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amerikaanse provider begint met aanbieden van 5g-internetabonnement voor thuis
#1
In enkele Amerikaanse steden kunnen klanten bij provider Verizon een 5g-internetabonnement afsluiten. Vanaf 1 oktober is het netwerk actief, de provider belooft snelheden van 300Mbit/s met een pieksnelheid tot 1Gbit/s. Verizon gebruikt de mmWave-frequentie.

Volgens Verizon gaat het om het eerste 5g-abonnement dat voor consumenten verkrijgbaar is. Vanaf donderdag kunnen klanten zich aanmelden in de steden Houston, Indianapolis, Los Angeles en Sacramento. Het 5g-netwerk dat voor het abonnement wordt ingezet maakt gebruik van mmWave-frequenties, het gedeelte van het spectrum tussen 30GHz en 300GHz. Mmwave is niet geschikt om lange afstanden te overbruggen, maar maakt wel hoge snelheden mogelijk.

Verizon spreekt in zijn aankondiging van een 'typische snelheid' van 300Mbit/s en, afhankelijk van de locatie, pieken van bijna 1Gbit/s. Wat de verhouding tussen de download- en de uploadsnelheid is, zegt de provider niet.

De Amerikaanse provider biedt het 5g-abonnement aan voor 70 dollar per maand. Klanten die al een mobiel Verizon-abonnement hebben, betalen 50 dollar per maand. De provider brengt geen kosten voor de benodigde hardware in rekening en hanteert geen datalimieten. Welk modem er geleverd wordt, zegt Verizon niet. Wel geeft de provider aan dat klanten in 2019 gratis hardware-upgrades krijgen.

Wanneer providers in de Benelux beginnen met het aanbieden van 5g-internet voor thuis is nog niet bekend. Waarschijnlijk gaat dat nog jaren duren. Het Nederlandse kabinet zei eind vorig jaar te verwachten dat providers in 2025 klaar zijn met het bouwen van 5g-netwerken. De veiling van de benodigde frequenties vindt op zijn vroegst eind 2019 plaats, maar dat wordt waarschijnlijk uitgesteld.

Het 5g-netwerk dat Verizon gebruikt voor zijn internetabonnement is niet geschikt voor mobiele abonnementen. 5g is een lappendeken van technieken, waarvan sommige net als 4g werken op lage frequenties, terwijl andere juist op hoge frequenties zitten.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
dat beloofd als je die prijzen ziet Tongue Tongue Tongue wees maar zeker dat in belgie duurder word.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#3
pff dat zijn we gewoon hee master Tongue
Antwoord
#4
en zoals je kan lezen is het niet voor smartphone's bedoeld deze 5G in Amerika, dus nog iets anders en in Nederland zal het tot 2025 duren eer het gebruikt word, dus nog wat wachten, tegen dan zullen er wel smartphone's zijn met 5G optie.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#5
Ik ben een geduldig man geen nood
Antwoord