Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apple begint met toevoegen Dolby Atmos voor films op Apple TV 4K
#1
Apple is begonnen met het toevoegen van audiotracks voor films met ondersteuning voor Dolby Atmos. Gebruikers van Apples nieuwste mediaspeler, de Apple TV 4K, moeten daarvoor de bèta van tvOS 12 installeren.

Zodra de bèta van tvOS 12 is geïnstalleerd kunnen gebruikers in de catalogus van iTunes aan de hand van een Dolby Atmos-logo zien of een film daadwerkelijk al gebruik kan maken van deze audiostandaard van Dolby Labs. Volgens de website FlatpanelsHD zijn er in ieder geval 141 films die via de Apple TV 4K kunnen worden afgespeeld met een Atmos-track, al kan dat aantal per regio verschillen.

Het gaat daarbij in tegenstelling tot de Dolby Atmos-tracks op uhd-blu-rays niet om een lossless variant; het betreft een gecomprimeerde, lossy Atmos-track die in de vorm van een Dolby Digital Plus-signaal wordt doorgestuurd. Gebruikers moeten een receiver of soundbar hebben die daarmee overweg kan. Net als bij DTS:X gaat het bij Dolby Atmos om objectgebaseerde audiosignalen met hoogte-informatie.

Tijdens de release van de Apple TV 4K in september vorig jaar was al duidelijk dat op termijn ondersteuning voor Dolby Atmos zou worden toegevoegd. Met de komst van de publieke bèta van tvOS 12 is de ondersteuning daarvoor mogelijk geworden. Apple voerde in september vorig jaar een update door voor films in 4k en Dolby Vision of hdr 10. De ondersteuning van Dolby Atmos is niet uitsluitend toegevoegd voor 4k-films; er staan in iTunes ook films in een full-hd-resolutie met een Atmos-logo.
   
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
Master gaat dit op de apple 4tv ook
Antwoord
#3
(14-08-2018, 13:22)natte schreef: Master gaat dit op de apple 4tv ook

Je moet een 4K versie hebben vrees ik, zal eens moeten kijken, heb de bèta’s altijd op de apple tv4.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#4
Ik heb de gewone appletv
Antwoord