Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apple nieuws
IOS 13 voor de iPhone, dat later dit jaar verschijnt, bevat een belangrijke update voor CarPlay. Apples besturingssysteem voor infotainmentsystemen krijgt onder meer een nieuwe Dashboard-indeling en verbeterde ondersteuning voor spraakassistent Siri.

De grootste verandering is dat CarPlay binnenkort meerdere applicaties tegelijk in beeld kan brengen, zoals de muziekspeler, navigatie-aanwijzingen van Apple Kaarten of de vernieuwde agenda-app die volgens Apple meer relevante informatie toont. Ook de muziekspeler gaat op de schop: De albumhoes verschijnt prominenter op het scherm en afspeellijsten als 'recent afgespeeld', 'made for you' en de favorieten zijn sneller toegankelijk.

Wanneer een gebruiker op een aangesloten iPhone een app start, zal die app vanaf iOS 13 niet langer in CarPlay openen. Op die manier kan een passagier bijvoorbeeld een ander liedje opzetten, terwijl de bestuurder de navigatie-app kan blijven gebruiken.

Siri spreekt vanaf iOS 13 niet alleen met een meer natuurlijke stem, maar ondersteunt in CarPlay ook voor het eerst navigatie- en muziek-apps van derden, zoals Waze, Pandora en wellicht ook Spotify. Apple omschrijft de vernieuwingen in CarPlay als de grootste update ooit.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Apple gaat ondersteuning voor de Xbox One- en de PlayStation 4-controller niet alleen toevoegen aan de Apple TV-settopbox maar ook aan iOS. Zodra iOS 13 officieel uit is, zijn de controllers direct te gebruiken op iPhones en iPads.

Tim Cook maakte de komst van ondersteuning van de twee gamecontrollers bekend in het kader van de presentatie op Apples Worldwide Developers Conference. Sony laat weten dat de ondersteuning voor iOS, iPadOS en tvOS in de herfst zal komen. Larry Hryb, die als Major Nelson de spreekbuis is van Microsoft voor alle Xbox-zaken, bevestigt dat dit ook geldt voor Xbox-controller, al houdt hij het op 'later dit jaar'.

Het gaat specifiek om de Xbox One-controller met bluetooth die sinds de komst van de Xbox One S beschikbaar is. Bij Sony's controller gaat het om ondersteuning voor DualShock 4, de controller voor de PlayStation 4. Het is nog onbekend of alle onderdelen van de controllers worden ondersteund, zoals de aansluiting voor een hoofdtelefoon.

De ondersteuning van beide gamecontrollers zal deels samenhangen met de komst van Apple Arcade, een abonnementsdienst voor mobiele games. Deze dienst komt in het najaar uit en maakt het mogelijk om meer dan honderd games, die op geen enkel ander platform beschikbaar zijn, te spelen op iPhone, iPad, Mac en de Apple TV.

Door de ondersteuning voor de Xbox One- en de PlayStation 4-controller hoeven bijvoorbeeld Apple TV-bezitters niet langer gebruik te maken van bluetooth-controllers van derde partijen of de meegeleverde aanraakgevoelige controller. Toen de Apple TV uitkwam, moesten ontwikkelaars hun games verplicht ondersteuning meegeven voor deze aanraakgevoelige remote, al liet Apple die eis in 2016 varen.

De beperkte ondersteuning voor controllers en het feit dat er geen eigen, speciale Apple-gamecontroller wordt meegeleverd met de Apple TV is vaak onderwerp van kritiek geweest. Er wordt vanuit gegaan dat bijvoorbeeld het staken van de ondersteuning van Minecraft op de Apple TV zijn oorzaak vindt in de beperkingen om controllers te gebruiken.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Apple tv word de toekomst
Antwoord
(05-06-2019, 19:02)natte schreef: Apple tv word de toekomst

Zoals het nu is is het een flop...
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
ik weet niet zie er toch videoland mee en betv en zo
Antwoord
Apple heeft diverse functies die zijn drukgevoelige touchscreen mogelijk maakt uit iOS 13 gehaald. Veel functies zijn nu bereikbaar door lang op het scherm te drukken. De stap voedt geruchten dat Apple 3D Touch aan het uitfaseren is.

Met lang indrukken op notificaties of op iconen op het homescreen kunnen gebruikers de functies die onder iOS 12 met 3D Touch werken bereiken, meldt 9to5Mac. Het hard indrukken van een icoon en zonder de vinger van het scherm te halen een functie selecteren is niet meer mogelijk, volgens de site. De iPhone SE en XR, de enige telefoons die iOS 13 kunnen draaien en geen 3D Touch hebben, krijgen wel extra functies door de stappen.

Apple gebruikt 3D Touch nog op twee plekken in de interface: op het lockscreen om de camera of zaklamp te openen, iets dat ook kan met lang indrukken op de XR. Ook de functie om hard op het toetsenbord te drukken om een cursor te krijgen en de ruimte van het toetsenbord te gebruiken als trackpad werkt nog. Bij de XR en SE kan dat door lang op de spatiebalk te drukken.

Er gaan al langer geruchten dat Apple 3D Touch zou willen weglaten uit zijn komende iPhones. De fabrikant introduceerde de techniek met het drukgevoelige scherm in 2015 met de iPhone 6s en zette het sindsdien in al zijn duurste modellen.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Amaai
Antwoord