Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BBC HD kanalen op 28.2 heeft de FEC aangepast
#1
De Britse publieke omroep BBC heeft in de voorbijgaande dagen wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de doorgifte van de belangrijkste HD-kanalen op de Astra2-satelliet.

Een deel van de Nederlandse en Vlaamse satellietkijkers kunnen hierdoor de HD-kanalen van de BBC niet meer bekijken. Het gaat hierbij om een groep satellietkijkers die een satellietontvanger van Canal Digitaal gebruiken of een satellietontvanger zonder automatische aanpassing functie heeft. In het laatste geval dient handmatig de FEC-waarde van de transponder waar de betreffende HD-zender wordt uitgezonden van 2/3 naar 3/4 wijzigen.  BBC heeft de wijzing de afgelopen dagen op twee transponders doorgevoerd. Deze zenden uit op de frequenties 10.847 GHz V en 11.023 GHz H. Op beide frequenties zijn de uitzendparameters 23000- 3/4 – DVB-S2 – 8PSK geworden.

Bandbreedte

BBC heeft de wijziging doorgevoerd om meer bandbreedte op de betreffende transponders te creëren. Dit is nodig om meer kanalen van de Britse omroep van SD naar HD op te waarderen. Gelijktijdig met het wijzigen van de FEC-waarde is de audiokwaliteit van het geluid bij de HD-kanalen aangepast. Door mindere bandbreedte voor audio is de geluidskwaliteit verminderd.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
dat komt wel in orde met een fastscan van m7
Antwoord