Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BBC en Discovery beginnen streamingdienst voor natuurdocumentaires
#1
Volgens de Financial Times beginnen de BBC en Discovery samen een streamingdienst voor natuurdocumentaires. De dienst, die mogelijk over enkele weken wordt aangekondigd, komt naar verluidt wereldwijd uit, behalve in het Verenigd Koninkrijk en China.

De nieuwe streamingdienst zou eigendom worden van Discovery en de BBC zou al zijn natuurdocumentaires in licentie geven, waaronder de series die door David Attenborough worden ingesproken. Veel van die series zijn ook op Netflix beschikbaar; of die daar verdwijnen als de nieuwe dienst uitkomt, is nog onbekend.

Naast BBC-series zou de streamingdienst documentaires bevatten van Animal Planet, Discovery Channel en Science Channel. Dat zijn tv-zenders die onderdeel uitmaken van Discovery. De BBC en Discovery willen niet ingaan op een verzoek om commentaar, schrijft de Financial Times.

Wat een abonnement op de streamingdienst voor documentaires gaat kosten, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of de dienst in de Benelux verschijnt. De Financial Times spreekt wel van een wereldwijde release, met uitzondering van het VK en China.
Antwoord
#2
Een opvallende samenwerking tussen BBC en Discovery is volgens de Financial Times het fundament voor een nieuwe online streamingdienst die vrijwel wereldwijd beschikbaar komt.

De Financial Times kondigt een samenwerking tussen BBC en Discovery bij een nieuwe online streamingdienst gericht op natuurseries aan. De nieuwe streamingdienst komt vrijwel wereldwijd op de markt. De nieuwe online dienst wordt echter niet in het Verenigd Koninkrijk en China uitgebracht. Nederland en belgie behoort wel tot de landen waar de nieuwe online streamingdienst wordt geïntroduceerd.

Netflix

De nieuwe online streamingdienst wordt door Discovery op de markt gebracht. BBC zou alle natuurdocumentaires in licentie voor online gebruik beschikbaar stellen. Onder het aanbod bevinden zich ook natuurdocumentaires die Sir David Attenborough voor BBC heeft gemaakt. Op dit moment zijn enkele BBC-natuurdocumentaires ook voor abonnees van Netflix beschikbaar. Of de nieuwe samenwerking tussen BBC en Discovery hierin verandering gaat brengen, is op dit moment nog onduidelijk.

Discovery gaat online

Duidelijk is wel dat Discovery de focus meer op online OTT-distributie legt. In Nederland biedt Discovery op dit moment al twee thematische online streamingdiensten aan. Dit zijn Eurosport Player en GOLF TV. Op de nieuwe online streamingdienst zou naast natuurseries van BBC ook eigen natuurcontent van Discovery van de zenders Animal Planet, Discovery Channel en Science Channel in het contentaanbod opgenomen zijn. Wat de abonnementsprijs van de verwachte nieuwe streamingdienst bedraagt en wanneer de dienst verkrijgbaar komt, wordt niet door Financial Times genoemd.
Antwoord
#3
allee weer zenders minder binnenkort
Antwoord