Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BIPT consulteert markt over beleid 0800-nummers
#1
De Belgische toezichthouder BIPT organiseert een marktconsultatie over de uitbreiding van de voorraad aan 0800-nummers. Als beheerder van het nummerplan moet BIPT ervoor zorgen dat het nummerplan zo efficiënt en doelmatig mogelijk wordt beheerd. In dit kader wordt in de consultatie uitgelegd dat het BIPT zich zorgen maakt over de beschikbare voorraad aan 0800-nummers. De toezichthouder beschrijft acht mogelijke opties om een eventueel tekort te verhelpen. Marktpartijen hebben tot 8 mei om te reageren op het consultatiedocument.

BIPT reserveert en wijst tot nu toe nummerblokken toe van telkens 1.000 nummers. Hieruit volgt dat de huidige voorraad ‘freephone’ nummers bestaat uit 100 nummerblokken van telkens 1.000 nummers. Per 1 januari 2019 waren hiervan 87 nummerblokken toegewezen, 1 nummerblok gereserveerd en 10 geblokkeerd voor verdere uitbreiding. Dit betekent dat er in de huidige vorm nog twee nummerblokken beschikbaar zijn voor de markt.

Het BIPT is voorstander van de opties die efficiëntie-verhogend zijn in plaats van nummerplanwijzigingen door te voeren. De raadpleging beoogt om terugkoppeling te krijgen van alle belanghebbenden over de verschillende opties en om alle nuttige opmerkingen te verzamelen om de meest optimale oplossing te kiezen.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
Lees gratis nummers ahum ahum
Antwoord