Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bose soundbar sr1
#1
Hallo allemaal, een vraag voor de specialisten. Sinds bijna een jaar ben ik de gelukkige en tevreden eigenaar van de Bose sr1 soundbar. Deze is verbonden met satelliet ontvanger, blue-ray en natuurlijk TV. Nu, met de TV uit kan ik muziek horen, door de soundbar, welke ik afspeel met de Samsung Blue Ray. Met de TV en satelliet aan heb ik natuurlijk ook beeld en klank. Maar...
wanneer ik satelliet radio wil horen, via de soundbar, en de TV niet aanheb, komt er geen klank uit de soundbar. Dus ik moet altijd TV aanhebben !
Vraag, waarom gaat dit zonder de TV aan met de Blue Ray en niet met de satelliet ontvanger ? Waar heb ik me met de verbindingen vergist ?
Bose help desk heb ik natuurlijk al een paar keer gecontacteerd maar volgens hen is het normaal dat ik de TV moet aanhebben. Ik geloof dit niet. Wie weet meer ? Bedankt !
Antwoord
#2
Maar een wild idee: wordt het geluid doorgelust via uw tv ? Ik bedoel daarmee, is de audio-ingang van de kabel naar uw satellietontvanger een 'zelfstandige' kabel, die via een aparte ingang in aangesloten op je soundbar of is de ingang voor tv en ontvanger dezelfde ? Als het het 2e is, dan lijkt met mij logisch dat je tv moet aanstaan, in het eerste geval niet. Hopelijk ben je hier iets mee.
Antwoord
#3
Inderdaad, het is het tweede.... Sad Ik ga nu eens proberen op de rood-witte plug in (audio) van de satelliet ontvanger naar de aux van de Bose sounddock (niet de soundbar) te steken. Daarvoor moet ik wel eens naar de winkel gaan en eens kijken of er een kabel is met aan het ene uiteinde een rode en witte plug en aan de andere kant een aux uitgang. Of dat zoiets bestaat ?
Nog ter info: de verbinding tussen soundbar en TV is d.m.v. een optische kabel. Die van de Blue Ray naar de soundbar is een normale kabel mit langs beide zijden de witte en rode plug. Nu zou ik die kabel ook in de sat ontvanger kunnen steken maar ik gebruik de Blue Ray ook als CD speler. Ja, keuzes, keuzes, keuzes.... Dodgy
Antwoord