Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CanalDigitaal abonnees verzekerd van NBC Universal kanalen
#1
De drie zenders van NBC Universal, E! Entertainment, SyFy en 13Th. Street zijn nu allen te ontvangen via de diverse zenderpakketten van CanalDigitaal en TV Vlaanderen. SyFy en E! zitten wel in de duurdere pakketten (bij CanalDigitaal het entertainmentpakket), maar bieden dan ook veel exclusieve programma’s en hebben een grote groep liefhebbers.
M7 Group S.A. had al een overeenkomst voor doorgifte van SyFy en 13Th. Street en heeft deze recent uitgebreid. Satelliet vormt daarmee meteen een alternatief voor Ziggo-kijkers in het voormalige UPC-gebied. Deze kijkers verliezen op 1 juni voorlopig de zenders van NBC Universal. Het contract voor doorgifte in de UPC-gebieden liep af en Ziggo en NBC Universal spelen het spel zo hard dat er geen nieuwe overeenkomst is. De protesten bij de kabelkijkers waren bij de aankondiging van het verdwijnen niet van de lucht, maar indertijd UPC en nu Ziggo is niet bereid de zenders tegen elke gevraagde prijs door te blijven geven. NBC Universal staat bekend om de tamelijk harde manier van onderhandelen. Eerder verdwenen SyFy en 13Th. Street al eens van de satelliet en dat leidde toen tot de nodige protesten. Ook E! is eerder tijdelijk in het aanbod van TV Vlaanderen en CanalDigitaal te zien geweest.
Ook bij Online.nl en TV Vlaanderen Wie al dan niet het aanbod van satelliet combineert met de zenders van Online.nl, aanbieder van Triple play pakketten via VDSL-techniek, heeft per direct ook de beschikking over E! Entertainment, SyFy en 13th. Street. De toevoeging aldaar is net als de toevoeging van E! Entertainment via de satellietpakketten van TV Vlaanderen en CanalDigitaal gevolg van de uitgebreidere overeenkomst die M7 Group S.A. nu met NBC Universal heeft gesloten. Het enige minpuntje is wel, dat alle drie deze zenders bij zowel Online.nl, CanalDigitaal als TV Vlaanderen Digitaal enkel in SD-kwaliteit te zien zijn. HD-varianten blijven bij andere aanbieders beschikbaar, maar doorgifte zou daarvan zou betekenen dat M7 Group S.A. dan relatief veel transponderruimte beschikbaar moet stellen voor zenders die toch al niet zo goedkoop zijn om door te geven. NBC Universal is in de Benelux al enige jaren actief met de zenders E! Entertaiment, die vooral Amerikaans showbizznieuws brengt, de zender 13Th. Street, die vooral klassieke crimeseries brengt en SyFy, de opvolger van het vroegere SciFi channel.
Antwoord

#2
ha goed nieuws alhouwel E en Syfi zitten in hoger abbo dan de mijne
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#3
hier geen last van,zit in het basic+ pakket van TVV allemaal.
Antwoord

#4
heb ik niet maar heb ze via play telenet. weer bewijs sat en kabel goede aanvulling van elkaar
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#5
Denk zo te lezen dat het einde van deze kanalen op 1 juli 2016 zal zijn .
Heel jammer vrienden
Antwoord

#6
(07-05-2016, 13:41)chukky2 schreef: Denk zo te lezen dat het einde van deze kanalen op 1 juli 2016 zal zijn .
Heel jammer vrienden

Ja, ik lees ook op TotaalTv dat NBCUniversal stopt in Nederland met de doorgifte van 13th Street en SyFy vanaf 01/07/2016. Is dit dan ook zo voor Belgïe ? Iemand hierover al nieuws ?
Antwoord

#7
Is nogal eens gebeurd ze komen wel terug
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#8
als de NBC groep de stekker er uit trekt dan zullen ze nergens nog te zien zijn hé Wink
Antwoord

#9
Hopelijk toch nog bij Telenet, kijk graag naar 13th Street! Undecided
Antwoord

#10
(08-05-2016, 05:29)master-magic schreef: als de NBC groep de stekker er uit trekt dan zullen ze nergens nog te zien zijn hé Wink

was vroeger ook stekker uit overnemer en weer in de ether
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info