Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Datalek bij gamemania, opgelet wie daar gegevens heeft staan
#1
Beste klant,

Op maandagochtend 10 januari omstreeks 03u00 werd Game Mania getroffen door een ransomware aanval. 
 
De daders hebben toegang gehad tot een server waarop diverse bedrijfsinformatie staat, waaronder persoonsgegevens. Het gaat om algemene persoonsgegevens zoals naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer.
Wachtwoorden en betaalgegevens werden niet gecompromitteerd.  
 

Wat betekent dit voor u?
 
Als hackers persoonsgegevens hebben, bestaat de kans dat ze die verkopen. Hierdoor bestaat het risico dat cybercriminelen contact met u opnemen via mail of sms met de vraag om geld of om uw wachtwoord te wijzigen. Lijkt een bericht verdacht, ga er niet op in maar meld dit aan verdacht@safeonweb.be. Meer informatie om u tegen ‘phishing’ te beschermen vindt u via deze link.
 
Het datalek veroorzaakt geen hinder voor onze activiteiten. Zowel onze fysieke winkels als webshop zijn operationeel. Onze klanten kunnen van onze diensten gebruik maken zoals gewoonlijk. 
 
Wij onderzoeken momenteel de situatie en proberen die zo snel mogelijk te herstellen. De cyberveiligheid van onze klanten en hun data zijn voor ons heel belangrijk. Wij bieden onze excuses aan voor elk ongemak dat u mogelijks ondervindt.
 
Bij vragen kunt u terecht op onze  website
of via https://www.gamemania.be/info/datalek
 
Vriendelijke groeten, 
 
Kris Lenaerts
CEO Game Mania
Antwoord