Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Disney wil een eigen dienst aanbieden met streaming
#61
En belgie niks
#62
(09-03-2019, 12:08)natte schreef: En belgie niks

Belgie volgt wel vanaf 2020 Wink
#63
Disney heeft de overname van 21st. Century Fox afgerond en alle aandelen overgenomen. Of het mediabedrijf gaat herstructureren, is niet bekend.

Disney's overname van 21st Century Fox is deze week afgerond. Filmstudio's Twentieth Century Fox en Fox Searchlight Pictures zijn nu eigendom van Disney. En dat geldt ook voor National Geographic en Fox Networks Group International, waaronder FOX Sports Nederland voor 51% valt. Met de overname is ruim 71 miljard dollar gemoeid. Zoals eerder als voorwaarde door de Amerikaanse mededingingsautoriteiten was gesteld, zijn de zenders van Fox in de Verenigde Staten niet overgenomen. Deze zenders, waaronder diverse Fox Sports zenders en Fox News Channel, blijven in bezit van mediamagnaat Rupert Murdoch en zijn ondergebracht bij Fox Corporation.

Ontslagronde Fox gevreesd

Met het inlijven van de filmstudio's en de content van 21st Century Fox heeft Disney een optimale positie wanneer eind dit jaar de nieuwe streamingsdienst Disney+ de lucht in gaat. Toch zijn ook negatieve geluiden te horen. Analisten van de media-industrie vrezen namelijk dat Disney dermate gaat herstructureren dat vierduizend en mogelijk op termijn zelfs tienduizend banen verloren kunnen gaan bij het filmbedrijf.
#64
vrees daar ook voor zijn we terug naar af en is het disney films en de rest b films
#65
Walt Disney Company heeft op een Investor Day de al verwachte eigen videostreamingdienst concreet aangekondigd. Disney+ begint in de Verenigde Staten op 12 november, 2019 voor een maandtarief van USD 6,99, met uitzendingen in 4K HDR. Binnen twee jaar wordt de SVOD-dienst wereldwijd aangeboden, zo is de bedoeling. In maart maakte Apple al bekend met een eigen videostreamingdienst te komen.

Disney heeft ook de gebruikersinterface gepresenteerd van de nieuwe dienst, met apps voor alle gangbare mobiele apparaten, game consoles, streaming media-spelers en smart tv’s. De streams worden in 4K doorgegeven als de internetverbinding daar geschikt voor is. De merken Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic krijgen een prominente plek op het scherm. Alle 30 seizoenen van The Simpsons zijn vanaf de eerste dag te bekijken.

Er is nog geen datum voor de lancering in Nederland. Wel is het duidelijk dat de series en zenders al voor die tijd verdwijnen uit het zenderpakket van de Nederlandse tv-aanbieders. Disney Junior is al verdwenen, mogelijk volgen zenders als Nat Geo nog dit kwartaal.

Vorige maand meldde The Information dat Nederland is uitgekozen als een van de markten voor een test voorafgaand aan de lancering op de belangrijkste markt, de VS.
#66
Ben benieuwd hoe Telenet reageert als Disney zenders en content weg is
#67
(13-04-2019, 20:45)natte schreef: Ben benieuwd hoe Telenet reageert als Disney zenders en content weg is

er staan al enkele Disney films als laatste kans, dus ik vrees dat er enkele zullen verdwijnen tegen 2020, misschien nog enkele die vernieuwd gaan worden en tegen dan gedaan met disney,
alles versnipperd en word duurder voor de klant......
#68
(13-04-2019, 21:51)master-magic schreef:
(13-04-2019, 20:45)natte schreef: Ben benieuwd hoe Telenet reageert als Disney zenders en content weg is

er staan al enkele Disney films als laatste kans, dus ik vrees dat er enkele zullen verdwijnen tegen 2020, misschien nog enkele die vernieuwd gaan worden en tegen dan gedaan met disney,
alles versnipperd en word duurder voor de klant......

Wie kan dat nog volgen
#69
The Walt Disney Company zet volledig in op digitaal. Nadat het Amerikaanse mediabedrijf enkele weken geleden online streamingdienst Disney+ officieel heeft aangekondigd, maakt het bedrijf nu bekend Hulu compleet over te nemen.

Disney had na de overname van 21st Century Fox al een meerderheidsbelang in Hulu. Het wil nu ook de resterende aandelen kopen. Hulu speelt in ieder geval in Amerika een belangrijke rol bij de online strategie van Disney. Naar verwachting wordt aan de nieuwe online streamingdienst Disney+ de mogelijkheid gekoppeld van het kopen van aanvullende abonnementen van Hulu en sportzender ESPN.

Daarnaast wil Disney met Hulu cordcutters een alternatief voor het traditionele televisieabonnement bieden.
#70
Disney heeft een bundel van zijn drie streamingdiensten Disney+, Hulu en ESPN+ aangekondigd. De bundel zal vanaf 12 november in de Verenigde Staten aangeboden gaan worden voor USD 12,99 per maand. De prijs is vergelijkbaar met een normale tarieven van USD 5,99 per maand voor Hulu, USD 4,99 per maand voor ESPN+ en een verwachte prijs van USD 6,99 voor Disney+, dat in november zal debuteren.

De streamingdiensten komen beschikbaar via Amazon, Apple en andere distributeurs. Disney heeft geen deals gesloten met de bovengenoemde bedrijven, maar zei tegen investeerders: "We vinden het belangrijk dat we snel schaal bereiken. Ze zijn allemaal geïnteresseerd in het distribueren van het product."

Disney deed de aankondiging van de gebundelde streamingdiensten in de marge van de presentatie van haar kwartaalcijfers over het fiscale derde kwartaal dat eindigde in juni.