Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fusie tussen AT&T en Time Warner krijgt groen licht van Amerikaanse rechter
#1
Een Amerikaanse federale rechter heeft groen licht gegeven voor de megafusie tussen telecomgigant AT&T en mediabedrijf Time Warner. Het Amerikaanse ministerie van Justitie vangt hiermee bot; de overheid wilde de overname blokkeren uit oogpunt van de mededinging.

Volgens de federale rechter heeft het ministerie van Justitie onvoldoende overtuigend aangetoond dat de overname van Time Warner door AT&T antitrustwetten schendt en dat het zou leiden tot een substantiële vermindering van de concurrentie. Met de overname is een bedrag van 85,4 miljard dollar gemoeid. De rechter heeft geen nadere voorwaarden opgelegd aan AT&T en/of Time Warner, bijvoorbeeld in de vorm van een verplichting om bepaalde bedrijfsonderdelen af te stoten.

Het ministerie van Justitie wilde dat de overname werd geblokkeerd en dat er in ieder geval bepaalde voorwaarden zouden worden opgelegd, zoals de verplichting dat Time Warner zijn televisieonderdeel Turner moet verkopen of dat AT&T zijn kabelonderdeel DirecTV van de hand moet doen. De overheid ziet met name mededingingsbezwaren bij het samengaan van deze twee onderdelen. Turner bezit onder andere CNN, TBS en TNT en Cartoon Network; DirecTV is een dienst die televisie- en audiodiensten via de satelliet levert aan abonnees. AT&T nam DirecTV in 2015 over voor 48,5 miljard dollar.

AT&T zegt opgetogen te zijn over de goedkeuring van de rechter en meldt dat de fusie op of voor 20 juni zal zijn afgerond. Het bedrijf zegt dat het vanaf dat moment kan beginnen om consumenten video-entertainment aan te bieden die mobieler, goedkoper en innovatiever is. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft teleurgesteld gereageerd op de beslissing. Volgens de overheid wordt de betaaltelevisie in de VS nu minder concurrerend en innovatief. Het is niet duidelijk of de overheid in beroep gaat.

Met de overname krijgt AT&T ook bijvoorbeeld CNN, HBO en Warner Bros in handen. Voor de overname was AT&T als telecomprovider vooral een bedrijf dat informatie distribueerde via mobiele en vaste netwerken en satelliettelevisie, maar met Time Warner krijgt het een bedrijf in handen dat ook content maakt. Met de fusie is de kans groot dat er meer grote overnames zullen volgen. CNBC meldde eerder al dat Comcast van plan is om 21st Century Fox over te nemen als de deal tussen AT&T en Time Warner doorgaat. Disney is ook in de race om 21st Century Fox in handen te krijgen.

In het verleden probeerde AT&T ook al T-Mobile over te nemen, maar dat plan viel uiteindelijk in het water. De Amerikaanse telecomautoriteit gaf in 2011 geen groen licht voor de deal. Het Amerikaanse ministerie van Justitie spande ook een rechtzaak aan om deze overname te kunnen blokkeren.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
Hopelijk veel filmzenders bij
Dank forum Mastermagic. Dank content Telenet en Canal digitaal Heart
Antwoord
#3
(13-06-2018, 20:28)natte schreef: Hopelijk veel filmzenders bij

lol woon je in Amerika misschien ????
je denkt dat het allemaal zo simpel is om een filmzender aan te bieden in de Benelux,
uitzendrechten en filmrechten vergeet je ook wel,
waarom haken veel mensen af van de filmzenders ??? omdat ze andere en betere opties hebben dat ze kunnen kijken waneer ze willen.
waarom denk je dat Film1 bv erg flauw is geworden en veel al oudere films tonen, films die soms maanden worden vertoond,
zelfde als bij play more film zenders.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#4
netflix enzo ook film is film laat maar komen
Dank forum Mastermagic. Dank content Telenet en Canal digitaal Heart
Antwoord