Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Google kondigt game streaming-dienst Stadia aan
#1
Google heeft aangekondigd dat het bedrijf later dit jaar game streaming-dienst Stadia op de markt gaat brengen. Deze 'Netflix voor games'-dienst zal medio dit jaar beschikbaar gaan komen in de Verenigde Staten, Canada, Groot Brittannië en Europa. Via Stadia wordt het mogelijk om zware games, waarvoor tot nu toe high-end computers of spel-consoles nodig waren, te spelen via de Chrome internetbrowser op computers, laptops, tablets, smartphones en smart-tv's.

Google heeft nog geen details gegeven over de game-titels die op het platform en wat de game streaming-dienst gaat kosten. Wel is duidelijk dat Google de streaming-dienst voor games afgelopen zes maanden heeft getest onder de werknaam 'Google Stream' en dat daarbij de games 'Doom Eternal' en 'Assassin's Creed Odyssey' zijn gespeeld via de dienst.

Datacenter als platform

Stadia is ontwikkeld op Google's Cloud Platform. Binnen dit platform zijn speciaal voor de dienst nieuwe 10,7 teraflops Linux servers geplaatst met chipsets die speciaal voor de dienst zijn ontwikkeld door AMD. Games worden gestreamd vanuit de datacenters van Google naar de Chrome Browser. Games hoeven daardoor niet meer gedownload en geïnstalleerd te worden. Games staan binnen vijf seconden klaar om gespeeld te worden.

Google belooft met Stadia dezelfde beeld- en geluidskwaliteit als met high-end computers en game-consoles. Stadia ondersteunt 4K HDR beelden met 60 frames per seconde en surround geluidskwaliteit. Op lange termijn kunnen ook games in 8K beeldkwaliteit gestreamd gaan worden.

Concurrentie voor Twitch

In Stadia heeft Google een koppeling met YouTube gemaakt, waarmee gamers beelden van hun gameplay kunnen streamen naar YouTube. Daarmee gaat Google ook een directe concurrentie aan met Twitch.

Eigen game-controller

Google heeft tegelijk met de aankondiging van Stadia ook een eigen game-controller gepresenteerd die via WiFi verbinding maakt met Stadia. De game controler is voorzien van een microfoon voor Google Assistant en beschikt daarnaast ook over een YouTube-knop waarmee de gameplay naar YouTube gestreamd kan worden.

https://store.google.com/magazine/stadia
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
De zoveelste in de rij
Antwoord
#3
Google lanceert de gaming-dienst Google Stadia op 1 november. Abonnees kunnen daarmee games streamen naar een mobiel apparaat of computer, of naar een smart tv met maximaal 4K, HDR en Dolby 5.1. De game draait dan in een datacenter.

Bij een gratis account voor Stadia Base moet voor de games worden betaald. Het abonnement Stadia Pro gaat EUR 9,99 per maand kosten, voor onbeperkte speeltijd in een aantal titels, waaronder Destiny 2. Voor Stadia Pro biedt Google een introductiepakket met een Chromecast Ultra, een controller en drie maanden toegang, voor EUR 129.

Volgens Google is een internetaansluiting met een daadwerkelijk beschikbare 10 Mbps voldoende voor gamen in 720p. De hoogste kwaliteit vereist 35 Mbps. Stadia is in maart aangekondigd. Onder meer in Finland worden speciale datacenters ingericht.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#4
Zo bestaan er al veel utomik enzo
Antwoord