Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medialaan lanceert VTM Go
#1
De Persgroep lanceert dan toch hun nieuwe streamingservice VTM GO. De service is een AVOD, ondersteund door reclame en dus gratis, die je ongeveer een 300 titels aanbiedt uit het archief van de zenders van De Persgroep. Er zijn ook exclusieve series in partnerschap met Walter Presents.

Walter Luzzolino is een curator van niet Engelstalige series. De dienst bestaat al in het VK in partnerschap met Channel 4 en als alleenstaande streaming service in de VS. Top series van over de hele wereld zoals Ijsland, Spanje, Polen, Noorwegen.

Jammer genoeg, biedt vtm go geen betalende optie zodat je de reclame kan vermijden. Dat zou gerust een toegevoegde waarde zijn, want ik vermoed dat veel mensen graag deze series willen (her)ontdekken zonder te worden lastig gevallen door reclameonderbrekingen.

Series met volledige seizoenen:
Medialaan
Moeder, waarom leven wij
Ons Geluk
De Rodenburgs
Clan

Walter Presents https://vtm.be/vtmgo/catalogus?filter=ex...r-presents

Cover Story
Fugitives
Night & Day
The Border
The River
Vanished by the lake
Veni Vidi Vici

Als je al een vtm user ID hebt, kan je daarmee inloggen op de beta site vtmgo.be. De app zal door een 10.000 gebruikers worden getest voor ze wordt losgelaten op het grote publiek. De site is wel al door iedereen te gebruiken. 
https://vtm.be/vtmgo


Geen idee of de app ook beschikbaar komt op de decoders van PX of TN.
Proximusklant in Brussel met Netflix, Amazon Prime Video

*** https://www.queerflix.net/ | gratis LGBT films en series
*** http://frietievie.wixsite.com/frietv | streamingdiensten in België
Antwoord
#2
Waarom zou die app op de nieuwe ontvangers moeten komen???
Alles zit al in het aanbod van vtm via terugkijk tv en via de zenders zelf.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#3
vtm start met nieuwe streaming APP
Vanaf vandaag is met VTM GO een nieuw online videoplatform beschikbaar. Dat is voor iedereen toegankelijk en moet de concurrentie met VRT.nu aangaan. Is dit nu de Vlaamse Netflix? En wat kost het? Alle prangende vragen beantwoord.

VTM GO is de nieuwe ‘video on demand’-service van Medialaan - De Persgroep Publishing. Via de website www.vtmgo.be of de app kun je programma’s bekijken wanneer je dat wil. Het platform is nu nog een proefversie, waarop elke gebruiker feedback kan geven. De webversie is voor iedereen beschikbaar, de app wordt uitgetest door 10.000 gebruikers. Bijzonder is dat VTM GO gepersonaliseerd is: alle programma’s worden op maat van de kijker aangeboden op basis van zijn kijkgedrag.

Wat kost het?

VTM GO is gratis, een account aanmaken op de website of via de app is voldoende. Daartegenover staat dat elk programma ingeleid wordt door een halve minuut reclame. Naargelang de lengte van het tv-programma of de film, wordt de uitzending onderbroken door twee of drie reclameblokken van zo’n anderhalve minuut. Voor wie intussen slinks een andere webpagina opent: helaas. De reclame pauzeert in dat geval automatisch.

Wat krijg je te zien?

Het platform biedt in totaal bijna 300 titels aan. Om te beginnen alle programma’s die op dit moment te zien zijn op Medialaanzenders als VTM, Q2, Vitaya en CAZ. Fictie en non-fictie van eigen bodem, dus, maar ook internationale series en films. Vlaamse programma’s zijn langer beschikbaar. Daarnaast biedt VTM GO ook een soort best-of uit het verleden aan. Denk aan ‘Wauters vs. Waes’, maar ook aan ‘De Rodenburgs’, Matroesjka’s’ of zelfs ‘Droge voeding kassa 4’ en ‘Nonkel Jef’. Al is het geen allesomvattende catalogus. Maandelijks komen er titels bij en vallen er weg. Programma’s die niet op zenders van Medialaan worden uitgezonden - op Eén, Canvas, VIER, VIJF en ZES, bijvoorbeeld - kan je niet bekijken.

Is dit nu de Vlaamse Netflix?

Neen. Om te beginnen is het model anders. Voor Netflix betaal je een vast bedrag per maand, maar daar worden de programma’s niet onderbroken door reclame. Bovendien worden er ook geen reeksen speciaal voor VTM GO gemaakt.

Wat met VTM.BE en Stievie?

Medialaan - De Persgroep Publishing heeft met Stievie en vtm.be al een on-demandservice, maar die verdwijnt gedeeltelijk. De betalende app van Stievie, waar kijkers live en uitgesteld naar 18 zenders kunnen kijken, blijft bestaan. Ook de prijs van 9,99 euro per maand blijft ongewijzigd. Gebruikers met een account op vtm.be of de gratis versie van Stievie krijgen het bericht dat ze hun inloggegevens ook kunnen gebruiken op VTM GO.

Waarom maakt VTM het?

Om competitief te blijven tegenover internationale spelers als Netflix, Amazon en nu ook Apple TV+. Bovendien is VRT.nu voor de openbare omroep een succesverhaal.

krijg je ook nieuwe reeksen te zien?

Er zijn voorlopig geen programma’s die uitsluitend voor VTM GO gemaakt worden, wel zijn er die exclusief daar te zien zijn. Het gaat om internationaal bekroonde dramareeksen die geselecteerd werden door Walter Iuzzolino, een man die er zijn beroep van heeft gemaakt om onbekende niet-Engelstalige reeksen onder de aandacht te brengen. Hij doet dat onder de noemer ‘Walter Presents’.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#4
Je kan er niet mee live kijken? Dus live kijken wordt en is betalend dan via stievie.

Dan doet de vrt het beter .
Live en terugkijken gratis.
Antwoord
#5
Met de komst van video on demand-platform VTM GO heeft mediabedrijf Persgroep Publishing een belangrijke stap gezet om de concurrentie van online streamingdienst Netflix beter aan te kunnen gaan.

VTM GO is op dit moment met een betaversie in België beschikbaar. Naast programma’s van de Medialaanzenders, waaronder VTM en Q2, kan via VTM GO ook naar exclusieve internationale series gekeken worden. Medialaan is bedrijfsonderdeel van Persgroep Publishing. Het totale aanbod van VTM GO bestaat uit bijna 300 titels. VTM GO is een gratis te gebruiken online dienst waarbij content inclusief reclame aan gebruikers wordt geleverd. Bij de huidige betatest worden 10.000 gebruikers uitgenodigd om VTM GO te testen. Na dit testtraject volgt de uiteindelijke marktintroductie in België.

Reclame

De reclameblokken bij VTM GO moet verplicht bekeken worden en kunnen niet worden doorgespoeld. Persgroep ziet in VTM GO een alternatief om cordcutters goed te blijven bedienen. Zij kunnen eerder uitgezonden programma’s van zenders van Medialaan terugkijken en series bingewatchen op het moment en op het beeldscherm dat hen het beste uitkomt. Met deze mogelijkheden wil Persgroep de strijd met Netflix proberen aan te gaan. Het live kijken naar zenders van Medialaan – alsmede andere belangrijke Vlaamse zenders – blijft online mogelijk met de betaalde variant van online dienst Stevie.
Het premium Stevie-abonnement kost tien euro per maand.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#6
Ik hoop dat VTM GO ook beschikbaar komt op Apple TV want anders is dat een stap achteruit aangezien VTM app wel beschikbaar is op Apple TV maar zal vervangen worden door die VTM GO.
Antwoord
#7
(02-04-2019, 16:19)chukky2 schreef: Je kan er niet mee live kijken? Dus live kijken wordt en is betalend dan via stievie.

Dan doet de vrt het beter .
Live en terugkijken gratis.

Live kijken gaat dus wel , maar stond niet in artikel .
Momenteel gaat cromecast en apple tv nog niet . 
Via het Android systeem wel .
Er wordt aan gewerkt.
Antwoord
#8
(02-04-2019, 15:47)master-magic schreef: Waarom zou die app op de nieuwe ontvangers moeten komen???
Alles zit al in het aanbod van vtm via terugkijk tv en via de zenders zelf.

Dat klopt niet Master. De selectie van Walter Presents komt niet op de reguliere zenders!
Proximusklant in Brussel met Netflix, Amazon Prime Video

*** https://www.queerflix.net/ | gratis LGBT films en series
*** http://frietievie.wixsite.com/frietv | streamingdiensten in België
Antwoord
#9
Dus dan toch
Antwoord
#10
(02-04-2019, 16:19)chukky2 schreef: Je kan er niet mee live kijken? Dus live kijken wordt en is betalend dan via stievie.

Dan doet de vrt het beter .
Live en terugkijken gratis.

Minder reclame moeten andere bronnen zoeken
Antwoord