Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Netflix
#1
Online videodienst Netflix experimenteert in thuisland Amerika met een goedkoper Netflix-abonnement. Dit nieuwe abonnement heeft wel een aantal beperkingen en kan alleen door nieuwe abonnees worden afgesloten.

Het nieuwe abonnement kost 6,99 dollar per maand. Dat is een dollar goedkoper dan het huidige instapabonnement. Men kan echter slechts met één apparaat van Netflix gebruikmaken. Bij het standaardabonnement kan met gelijktijdig met twee apparaten kijken. Ook kan men met het goedkopere abonnement alleen in SD-kwaliteit naar films en series kijken. Het is onbekend of Netflix plannen heeft het goedkope abonnement ook in Nederland te introduceren. In Nederland zijn twee abonnementen beschikbaar. Voor €7,99 per maand kan men met twee apparaten Netflix gebruiken, voor €11,99 per maand met vier apparaten.
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#2
Netflix heeft een overeenkomst met de machtige Amerikaanse internetaanbieder Comcast gesloten. De online videodienst gaat meebetalen aan de kosten van het hoge dataverbruik door klanten.

Het is voor het eerst dat Netflix wereldwijd met een internetaanbieder afspraken over het betalen voor datagebruik maakt. Het Amerikaanse bedrijf had tot nu toe hierover principiële bezwaren. Dat meldt Webwereld. Door de overeenkomst worden er meer poorten op het internetnetwerk van Comcast opengezet waardoor meer Netflix-klanten gelijktijdig in de beste mogelijke kwaliteit via Comcast naar films en series kunnen kijken. Tot heden klaagden veel Netflix-klanten over haperende verbindingen waardoor het kijkplezier verstoord werd.
ALLEEN IN AMERIKA

Omdat Amerikaanse internetproviders op dit punt een front vormen, is de kans groot dat Netflix ook met andere grote internetaanbieders soortgelijke dataverbruik-overeenkomsten moet sluiten. Vooralsnog gaat het hier om een specifieke Amerikaanse aangelegenheid en geldt de nieuwe situatie niet voor Nederlandse internetproviders.
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#3
De online videodienst Netflix bereidt een prijsverhoging van haar abonnementen voor. Eerder dit jaar werd de prijs in Ierland met een euro naar de Europese standaardprijs €7,99 verhoogd.

Voor Netflix was de prijsverhoging in Ierland een graadmeter om te bekijken hoe de abonnee hierop zou reageren. Na evaluatie bleek de invloed op nieuwe leden beperkt. Afhankelijk van de markt in het betreffende land heeft Netflix het voornemen de abonnementen met één of twee euro te verhogen. In Nederland kan dit tot een prijsverhoging tot twee euro gaan leiden. Mocht Netflix de prijs in Nederland met twee euro verhogen komt het maandelijkse abonnement van €9,99 gelijk op een gelijk prijsniveau met het concurrerende all you can watch-alternatief Videoland Unlimited van RTL Nederland. Ook voor de online muziekstreamingdienst Spotify moet tien euro per maand worden betaald.

NEDERLAND VERLIESGEVEND


Nederland is voor Netflix nog steeds verliesgevend. Het Amerikaanse bedrijf boekte echter door haar Amerikaanse activiteiten wel een winst van 166 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2014. De Europese activiteiten – waaronder dus ook Nederland – sloten het kwartaal echter met een verlies van 35 miljoen dollar af. Netflix heeft wereldwijd ruim 48 miljoen abonnees, waarvan bijna dertien miljoen buiten Amerika. Hoeveel abonnees Netflix in Nederland heeft, wil het bedrijf niet verklappen. Netflix begon in september 2013 met het aanbieden van haar videodienst in Nederland.
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#4
NETFLIX VOERT PRIJSVERHOGING DOOR

De online streamingdienst Netflix gaat de prijs voor nieuwe klanten met één euro per maand verhogen. Bestaande klanten blijven in de toekomst de huidige abonnementsprijs betalen.

Door de prijsverhoging wordt de nieuwe abonnementsprijs van Netflix van het standaard abonnement waarbij twee apparaten tegelijk gebruik van de videodienst kunnen maken €8,99. Het uitgebreidere abonnement waarbij vier apparaten tegelijk gebruikt kunnen worden, gaat €12,99 per maand kosten. Netflix geeft bestaande klanten de prijsgarantie dat – wanneer men het lopende abonnement niet wijzigt – de komende twee jaar de huidige prijzen van respectievelijk €7,99 en €11,99 niet verhoogd worden. Netflix is sinds september 2013 in Nederland beschikbaar. Hoeveel abonnees Netflix in Nederland heeft, wil het Amerikaanse bedrijf niet bekendmaken.

MEER FILMS EN SERIES


Netflix geeft als belangrijkste reden voor de prijsstijging dat men het huidige aanbod met meer films en series wil uitbreiden. De licentiekosten om content aan abonnees aan te kunnen bieden, gaan hierdoor omhoog. De prijsverhoging komt niet als een verrassing. Enkele weken geleden maakte Netflix tijdens de presentatie van de financiële cijfers over het eerste kwartaal van 2014 al bekend dat er een prijsverhoging in de pijplijn zat.
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#5
terwijl telenet van SD naar HD gaat doet Netflix het tegenovergestelde,
want ze introduceren in nederland een SD-abonnement van 7,99 euro per maand,
en de klant mag Netflix slechts op één in plaats van twee apparaten tegelijk bekijken.
Antwoord

#6
(11-05-2014, 20:44)zorro123 schreef: terwijl telenet van SD naar HD gaat doet Netflix het tegenovergestelde,
want ze introduceren in nederland een SD-abonnement van 7,99 euro per maand,
en de klant mag Netflix slechts op één in plaats van twee apparaten tegelijk bekijken.

Doe daar maar een euro bij vriend!
Antwoord

#7
NETFLIX VERHUIST IN 2015 NAAR NEDERLAND

De Europese activiteiten van Netflix verhuizen in 2015 van Luxemburg naar Nederland. Dat heeft de Luxemburgse premier Xavier Bettel bekendgemaakt.

Netflix heeft alle Europese activiteiten in een bedrijf in Luxemburg ondergebracht. Nederlandse klanten betalen hun abonnement dan ook aan dit Luxemburgs bedrijf. In een brief aan het Luxemburgs parlement maakt premier Xavier Bettel bekend dat Netflix de Luxemburgse regering op de hoogte heeft gebracht van haar intentie om het Europese hoofdkwartier naar Nederland te verplaatsen. Dit alles heeft volgens het Amerikaanse bedrijf met de volgende fase van uitbreiding in Europa te maken.

DRIE JAAR LUXEMBURG


Netflix is sinds 2011 in Luxemburg gevestigd. Een jaar later begon het bedrijf met het aanbieden van haar videodienst in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Daarna volgenden Noorwegen, Finland, Denemarken en Zweden. Sinds september 2013 is Netflix ook in Nederland beschikbaar. Later dit jaar is er Europese uitbreiding naar België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Via all you can watch-videodienst Netflix kan de abonnee voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar films, series en documentaires kijken.
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#8
Waarom een Netflix-abonnement u geen geld zal besparen

Het voelt waarschijnlijk niet zo aan, maar Vlaamse kijkers zitten in een luxepositie. Veel goede tv-programma’s van eigen bodem, grote sportwedstrijden op het open net, relatief weinig reclame en een betaalbare telecomfactuur. Het wordt daarom een van de moeilijkste markten voor Netflix, dat vandaag zijn komst heeft aangekondigd. Zijn aanbod is niet goed genoeg om de Vlaamse kijker massaal zijn abonnement op betaaltelevisie, of zelfs op digitale televisie tout court, te laten opzeggen.

De onlinevideodienst is al een paar jaar aan een internationale expansie bezig. Maar hij gedijt voorlopig nog het best in zijn Amerikaanse thuismarkt. Met recht en reden: er zijn daar honderden zenders, maar vaak is er geen bal op de tv, tenzij je honderden dollars per jaar neertelt voor betaalkanalen zoals HBO (bekend van hitseries als Game of Thrones).
Met Netflix zullen de actuele Amerikaanse topseries bij ons niet sneller legaal te bekijken zijn. Het is een onafhankelijke speler die niet gesteund wordt door grote internetbedrijven, entertainmentbedrijven of distributeurs. Al van in het begin moest het zich voor de uitbouw van zijn catalogus tevreden stellen met de restjes: oudere series, nichefilms en B-films.
Het heeft niet de financiële slagkracht en de power om de entertainmentbedrijven tot echt voordelige deals te dwingen. Die contentleveranciers zijn vaak verbonden aan klassieke tv-zenders en sparen daarom de beste brokken voor de distributeurs. Netflix kan zich ook geen uitputtingsslag permitteren. Ontevreden klanten kunnen met een paar muisklikken hun abonnement opzeggen.

Daarom pompt Netflix nu honderden miljoenen dollars in eigen prestigieuze series zoals House of Cards en Orange is the New Black. Maar het heeft nog een enorme achterstand in de opbouw van een voldoende grote en kwaliteitsvolle bibliotheek met exclusief materiaal. Tegen de tijd dat het die achterstand heeft weggewerkt, zal het streamingaanbod van de distributeurs (denk aan ‘Rex en Rio’ van Telenet of ‘Movies & Series Pass’ van Belgacom) volledig op punt staan, weliswaar tegen een iets duurdere prijs dan Netflix. Maar dat is geen probleem, want die distributeurs kunnen een actuelere catalogus aanbieden en die koppelen aan sportkanalen.

Het is onder druk van Netflix en andere nieuwe spelers dat de distributeurs hun greep op de kijker wat hebben gelost. Die kan nu beslissen waar, wanneer en hoe hij kijkt. Maar de controle over de inhoud zal de kijker nooit krijgen. Daarom blijft hij veroordeeld tot de combinatie van een tv-abonnement met andere diensten, ook in het tijdperk van Netflix. Een volledig gepersonaliseerd aanbod heeft een prijs en dat zal meer bedragen dan de pakweg 100 euro die Netflix jaarlijks vraagt.
trends
Antwoord

#9
Na veel gespeculeer is het eindelijk bevestigd: Netflix zal eind dit jaar lanceren in België. Dat is goed nieuws voor mensen met een 4K-tv, want zij krijgen daarmee toegang tot de eerste echte bron van Ultra HD-video.

Veel details zijn er nog niet bekend over de Netflix-lancering in België, maar het is wel bevestigd via een persbericht en een officiële bericht op de Twitter-account.

Ter herinnering: Netflix, nu al heel wat jaren actief in de V.S. en sinds kort in sommige Europese landen, geldt als een van de grootste revoluties in tv-land. Je betaalt een maandelijkse som om toegang te krijgen tot een uitgebreid buffet aan films en tv-series. Netflix is bovendien niet enkel aanbieder van video, maar produceert ook steeds meer originele producties.

De VS-remake van 'House of Cards' met Kevin Spacey is heel bekend, maar er is ook 'Lillyhammer', en spinoffs van Quentin Tarantino's 'From Dusk till Dawn' en 'Fargo' van de gebroeders Coen, om maar enkelen te zeggen.

Netflix zet heel sterk in op een multiplatformstrategie. Je bent dus niet gebonden aan een specifiek apparaat om de dienst te gebruiken. Netflix is als app beschikbaar op de meeste smartphones en tablets, en als app op veel smart tv's, consoles en de Apple TV.
4K

Netflix is als aanbieder ook de voortrekker voor Ultra HD. Steeds meer video wordt via de dienst beschikbaar gesteld in 4K-resolutie. Meer zelfs: op dit moment is Netflix ongeveer de enige bron voor Ultra HD-films.

Ultra HD-video via Netflix kan je enkel bekijken via een speciale versie van de Netflix-app op Ultra HD-televisies. Gelukkig zijn de meeste fabrikanten zo ver dat ze die app op hun nieuwste modellen voorzien.


Waar blijft die 4K-content die we zo graag zouden bekijken op onze gloednieuwe Ultra HD televisies? Netflix heeft als eerste de sluizen open gezet, bekijk House of Cards in perfect detail.

Tijdens CES liet Netflix regelmatig van zich horen, dit jaat zou er 4K-streaming komen. En kijk ze hebben woord gehouden. Sinds begin april is hun eigen politieke thriller, House Of Cards, in Ultra HD te bekijken. Voorlopig kan je wel enkel het tweede seizoen in dat formaat binnen streamen.
Wat heb je nodig?

Een Ultra HD tv natuurlijk, die bovendien moet beschikken over een ingebouwde HEVC-codec. Daarmee is het duidelijk dat voorlopig enkel de nieuwe 2014-modellen geschikt zullen zijn. Sony lanceerde vorige week wel een speler die ook over de HEVC-codec beschikt en waarmee je ook op de 2013 UHD-tv’s van 4K Netflix kan genieten. Een goede internetverbinding is noodzakelijk, want de stream gebruikt ongeveer 15.6Mbps.
Antwoord

#10
Netflix: geen eigen hardware en sport

Netflix gaat niet in navolging van bijvoorbeeld Amazon eigen streaming hardware op de markt brengen. Dat vertelde CEO Reed Hastings op het Recode congres. Amazon lanceerde eerder dit jaar de Kindle Fire TV, en levert ook tablets. 'Onze dienst is nu al verkrijgbaar op zo'n duizend apparaten. Ik zie geen toegevoegde waarde door er zelf nog een aan toe te voegen.'

Hastings liet ook weten dat zijn bedrijf voorlopig geen sport gaat aankopen. Er is geen geld voor. Sportrechten zijn nu eenmaal duur. Bovendien wil Netflix het huidige verdienmodel handhaven, en niet overgaan op betalingen per programma, wat in het geval van sport had gekund. Klanten betalen een vast bedrag per maand voor een onbeperkt programma-aanbod.
Antwoord

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info