Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Netflix komt naar belgie
#1
BERICHT VAN GUYKE

Megapopulaire videostreamingdienst uit Amerika komt naar ons land
‘Netflix zal Belgacom en Telenet zwaar onder druk zetten’

Geduchte concurrentie voor Telenet en Belgacom: via video-on-demand-service Netflix kan je voor 6,4 euro per maand onbeperkt films en series downloaden.

Netflix, een populaire Amerikaanse video-on-demand-service waarmee je voor 6,4 euro per maand onbeperkt films en series kan downloaden, komt naar ons land. Al komen eerst Frankrijk en Nederland aan de beurt. ‘Dit zou wel eens de doodsteek voor digitale aanbieders als Telenet en Belgacom kunnen betekenen’, zegt mediaspecialist Jo Caudron.

Netflix telt bijna 30 miljoen betalende gebruikers in Amerika, maar wil nu ook naar het buitenland uitbreiden. Vorig jaar werd de dienst geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Binnenkort zijn Nederland, Frankrijk en ten slotte België aan de beurt. Officieel werd er nog niets meegedeeld, maar volgens mediaspecialist Jo Caudron heeft een goede bron binnen de multimediagigant het bevestigd.

Zware concurrentie

Een film of tv-serie op aanvraag bekijken wanneer het je past, zonder reclameboodschappen, kan al langer in Vlaanderen. Via de digitale platformen van Telenet en Belgacom. Maar in de Verenigde Staten omzeilen de kijkers dat soort operatoren almaar meer. Via Netflix kunnen ze ook kiezen uit een rijker aanbod van meer dan 100.000 films, series en documentaires tegen een bescheiden prijs. Voor amper 7,99 dollar (6,40 euro) per maand bekijken ze zo veel ze willen op hun tablet of smartphone.

‘Voorlopig heeft Netflix nog geen licenties om overal ter wereld video’s aan te bieden, maar eens die rond zijn, wordt het bedrijf een zware concurrent voor de digitale videotheken van Telenet en Belgacom, die nu onze video-on-demand-markt domineren’, zegt Caudron. ‘Bovendien zullen er tv- en video-inkomsten naar het buitenland verdwijnen, waardoor de Vlaamse zenders en distributeurs flink wat centen mislopen en er minder middelen overblijven voor lokale producties als Van Vlees en Bloed, Clan of De Ronde.’

Toch zijn Telenet en Belgacom er gerust in. ‘Ons aanbod is kwalitatief hoger én Vlaams’, reageert Belgacom-woordvoerder Jan Margot. ‘De kijker stemt vooral af op Nederlandstalige programma’s, en niet op Amerikaanse series. Netflix zal ook nooit in die Vlaamse content investeren, simpelweg omdat die markt voor hen te klein is.’

Grote hit

En toch. In de Verenigde Staten is Netflix een regelrechte hit. Het bedrijf dat eind jaren negentig begon als postorderbedrijf dat video’s en dvd’s verstuurde, groeide uit tot de belangrijkste speler op de digitale markt. Met een marktaandeel van 44 procent is het zelfs groter dan iTunes van Apple (32,3 procent). Het maakte met House of Cards, met Hollywoodacteur Kevin Spaceyl, en Hemlock Grove, met Famke Janssen, ook haar eigen prestigieuze reeksen. De neveneffecten zijn navenant. Klassieke Amerikaanse zenders zien hun kijkcijfers dalen. Tegelijk neemt ook de piraterij en het aantal illegale downloads af, zegt Netflix-topman Ted Sarandos. ‘De komst van Netflix zal vooral de gevestigde orde in de Vlaamse media behoorlijk verstoren’, besluit Caudron. ‘De zenders en de distributeurs zullen de koppen bij elkaar moeten steken om er een gepast antwoord op te verzinnen.’
Antwoord

#2
Ja,dit zou zeker een opdoffer zijn voor telenet.Met hun prime.Want als dat eerst naar Frankrijk en Nederland gaat veronderstel ik toch dat er ondertiteling bij die films en series moet zitten.Dit vanuit Amerika of vanuit het land zelf maar ik denk eerder vanuit Amerika.En voor belgacom maakt het niet veel uit want zij hebben geen echte film zenders.En als ik nu zelf zie naar de prijs van een recente film op de smart tv dan betaal ik iets minder dan zo een maandelijks abonnement.Dus dit is wel een serieus verschil.
Antwoord

#3
Maarja, tis toch HBO die de beste series uitzend?

Ik weet ze nie allen vanbuiten ze maar de series die ik volg;

Dallas
The walking dead
sparatacus (is wel gedaan nu)
Big bang theory
game of thrones
sons of anarchy
Antwoord

#4
Maar als je alleen maar films bekijkt dan is dat toch wel interessant qua prijs.
Ze mogen dan nog hun 8$ naar 8€ omzetten, dat is een pak minder dan die 21€ die ik per maand aan Prime uitgeef.
Antwoord

#5
Ja en ik denk ook dat er veel meer variatie zal te verkrijgen zijn tegenover het prime aanbod.Want dat was de laatste maanden nu ook gene vette meer.Ik verwacht dat het zo iets is als op mijn tv een voledige film catalogus maar dan zeer goedkoop,te vergelijken met de film à la carte bij telenet.Met verschillende genres.
Antwoord

#6
(19-05-2013, 09:47)Dimira schreef: Ja en ik denk ook dat er veel meer variatie zal te verkrijgen zijn tegenover het prime aanbod.Want dat was de laatste maanden nu ook gene vette meer.Ik verwacht dat het zo iets is als op mijn tv een voledige film catalogus maar dan zeer goedkoop,te vergelijken met de film à la carte bij telenet.Met verschillende genres.
Ja, bij Prime blijven films steeds langer in roulatie.
Onlangs "The Help" gezien, prachtige film (niet voor fans van actiefilms).
Voor het eerst op Prime Star HD uitgezonden op 16/09/2012.
Nu zie ik dat die op zijn minst nog speelt tot 27/07 in HD.
Nog een beetje en die film speelt een heel jaar lang.
Volgens mij is dat de echte reden dat dat boekje niet meer gemaakt wordt.
Het gaat niet om de kosten van het drukken of maken ervan, maar omdat je anders heel duidelijk zou zien dat films steeds langer herhaald worden.
Antwoord

#7
Moet wel mee nl subs zijn anders benk er nie veel mee me diene netflix.
Antwoord

#8
Dat zal wel zijn denk ik,want het zou eerst verdeeld worden in Frankrijk en Nederland dus ik vermoed dat ze wel van ondertitels zijn voorzien.
Antwoord

#9
(19-05-2013, 00:01)apotheosis schreef: Maarja, tis toch HBO die de beste series uitzend?

Ik weet ze nie allen vanbuiten ze maar de series die ik volg;

Dallas
The walking dead
sparatacus (is wel gedaan nu)
Big bang theory
game of thrones
sons of anarchy
apo;er zijn misschien duizenden series die je evengoed zou vinden als prime die ooit zou uitzenden.Je weet toch of ik heb het toch ondervonden dat het de laatste tijd niet veel soeps meer was bij prime.Daarom heb ik het ook weg gedaan,en nu heb ik gemerkt dat die films op mijn smart tv. dat je daar een enorme keuze hebt.Enkel als je een recente film neemt van 2012 kost hij 4,99,en daarom zou netflix zeer welkom zijn.En ook daar je niet enkel series krijgen maar je kan er ook films downloaden.
Antwoord

#10
vrees dat telenet een beetje teveel geld heeft gestoken in die voetbal en daardoor hun filmaanbod zo lang uitstrekt.
al zie ik dat het filmaanbod niet veel soeps is buiten enkele premiere's van films en af en toe een filmparel die ertussen zit.
in het on demand zitten er ook niet zoveel goeie films tussen of het zijn al oudere films of B films van mindere kwaliteit en waar amper verhaal in zit.
moet niet altijd klop en slaag werk zijn hé Wink
Antwoord

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info