Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Netflix ruilt sterren in voor duimpjes omhoog (of omlaag)
#1
Wink 
Jarenlang hebben de gebruikers van Netflix braaf sterren gegeven aan de films en series die ze kijken. Maar de streamingdienst laat de sterren voor wat ze zijn. In plaats daarvan komt een veel simpeler systeem: duim omhoog of duim omlaag. Precies, zoals we van Facebook kennen.

Het is niet dat Netflix-gebruikers nooit sterren gaven, helemaal niet. Miljarden keren is dat gedaan, van één tot vijf sterren. Maar de sterren doen hun werk niet goed genoeg. Vandaar dat Netflix in april overgaat op een ander systeem: het van Facebook bekende duimpje. De aankondiging werd vandaag gedaan door Todd Yellin, bij Netflix verantwoordelijk voor productinnovatie, tijdens een bijeenkomst voor de internationale pers in Netflix' thuishaven Los Gatos.

"Mensen zijn geneigd om hun sterren te geven op basis van hoe relevant ze een film of serie vinden. Een documentaire over Syrië krijgt dan de volle vijf sterren, en een comedy drie. Terwijl ze misschien die comedy daadwerkelijk uitkijken en de documentaire niet. We hadden dus wat anders nodig", aldus Yellin.

Het enige doel van Yellin en zijn team: mensen zo veel mogelijk minuten aan Netflix laten spenderen. Het nieuwe systeem helpt daarbij, omdat Netflix dan nog beter weet wat zijn gebruikers beweegt. Uit testen die de afgelopen tijd zijn uitgevoerd kwam al naar voren dat het nieuwe systeem pakweg drie keer zoveel werd gebruikt als de oude sterren. En dat is waardevol voor Netflix.

Niet nadenken
Yellin heeft een simpele verklaring voor dit gebruik: het is simpeler, de kijker hoeft niet na te denken of hij vier of vijf sterren geeft. En hij is het gewend. Belangrijk verschil met Facebook is overigens wel dat het systeem van Netflix geen sociale component heeft. Het wordt dus niet gebruikt om aan je vrienden te laten zien wat je leuk vindt. Yellin is naar eigen zeggen geïnspireerd door datingsites. "Daar gaat het erom om zoveel mogelijk matches te krijgen. Dat willen wij ook. Niet tussen mensen, maar tussen de kijker en de serie of film."

Ook voor degenen die niet zelf actief duimen gaan uitdelen gaat er wat veranderen: iedereen krijgt binnenkort bij elke productie een percentage te zien. '79 procent match' bijvoorbeeld. Dat moet een indicatie zijn hoe goed een film bij zijn profiel past.
Antwoord

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info