Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nieuwe wifi Standaard: Wi-Fi 6
#1
De Wi-Fi Alliance voert naamgeving in voor wifistandaarden. De nieuwste IEEE 802.11ax-standaard gaat als Wi-Fi 6 door het leven, 802.11ac en 802.11n krijgen de namen Wi-Fi 5 en 4. Er komen ook icoontjes voor in software.

De Wi-Fi Alliance voert de naamgeving in om het voor gebruikers makkelijker te maken om verschillende wifistandaarden van het Institute of Electrical and Electronics Engineers te onderscheiden. Met de nummers is het eenvoudiger om te zien welke standaard de nieuwste en dus de snelste is. Het is de bedoeling dat zowel makers van apparatuur als van software de naamgeving gaan gebruiken.

Ook stelt de organisatie icoontjes beschikbaar die makers van hardware op hun apparaten kunnen plakken en die door softwaremakers gebruikt kunnen worden in hun interface. Besturingssystemen zouden op die manier weer moeten geven met welk type netwerk een apparaat verbonden is.

Vanaf volgend jaar gaat de Wi-Fi Alliance zijn certificatieprogramma aanpassen met de nieuwe naamgeving. Toekomstige nieuwe releases van de 802.11-standaard zullen ook een opvolgend nummer krijgen. Wanneer de nieuwe naamgeving in besturingssystemen zichtbaar zal zijn, is nog niet duidelijk.

.jpg   2002231289.jpg (Grootte: 33.58 KB / Aantal keer gedownload: 15)
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
De Wi-Fi Alliance heeft een nieuwe naam gegeven aan de nieuwe standaard 802.11ax. Die gaat Wi-Fi 6 heten, met steun van de bedrijven die er apparatuur voor op de markt brengen. De al enkele jaren bestaande 11ac standaard gaat Wi-Fi 5 heten, terwijl 11n nu Wi-Fi 4 is geworden.

De Wi-Fi Alliance wil dat de getallen gebruikt worden door de makers van apparatuur maar ook door ontwikkelaars van (mobiele) besturingssystemen voor de verbinding tussen apparaat en netwerk. Ook de ISP’s moeten er mee gaan werken.

Standaard Naam
IEEE 802.11n Wi-Fi 4
IEEE 802.11ac Wi-Fi 5
IEEE 802.11ax Wi-Fi 6
Elk hoger nummer volgt op belangrijke ontwikkelingen in de technologie, op basis van functies zoals snelheid, capaciteit en functionaliteit. Bedrijven kunnen beginnen om een ‘Wi-fi 6 Certified’ label te halen om hun apparatuur volgend jaar op de markt te brengen.

Deze drie standaarden ondersteunen 2,4 GHz en 5,0 GHz frequenties, meestal ook gelijktijdig via meerdere antennes. Dat zijn echter niet de enige twee banden waarin Wi-Fi wordt ontwikkeld. Er zijn ook varianten voor lager dan 1 GHz en voor 5,9 GHz, maar die andere 'smaken' blijven buiten de nieuwe nummering.

Marvell lanceert Wi-Fi 6 in 2019

Marvell heeft in december 2017 een nieuwe productlijn aangekondigd, met 8x8, 4x4 en 2x2 radio's, bedoeld voor enterprise access points voor bedrijven en kantoren, gateways voor ISP’s, automotive en premium consumentenproducten. Marvell biedt gestandaardiseerde en volledig compatible MU-MIMO en OFDMA voor zowel uploaden als downloaden. De productlijn is nu in de vroege productie.

De Wi-Fi Alliance noemt verder de steun van Aerohive Networks, AirTies, Aruba, Boingo Wireless, Broadcom, CEVA, Intel, MediaTek, NetGear, Qualcomm en Ruckus. Sommige namen of logo's mogen alleen gebruikt worden door leden van de alliantie.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#3
pas op ruckus grote jongen ooit hier kaske van gehad leuk speelgoed
Dank forum Mastermagic. Dank content Telenet en Canal digitaal Heart
Antwoord