Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Op sommige loewe tv’s verdwijnt Netflix
#1
Netflix verdwijnt vanaf 1 okt. van Loewe Smart TV-internettelevisies die gebruik maken van chassis SL3, SL4 en SL5.
Antwoord
#2
Het is niet de eerste keer dat bezitters van Smart TV-internettelevisies worden geconfronteerd dat Netflix of andere streamingdiensten die op de televisie beschikbaar zijn het plots niet meer doen. Veelal geven fabrikanten van televisies aan dat de streamingdienst een benodigde app naar een nieuw en hoger beveiligingsniveau hebben opgewaardeerd dat niet gebruikt kan worden op het oudere Smart TV-platform dat in de televisie wordt gebruikt.

Loewe

Dit keer worden bezitters van oudere modellen Loewe televisies in de komende weken geconfronteerd met het verdwijnen van een streamingdienst. Vanaf 1 oktober werkt namelijk de Netflix-app op Loewe televisies die gebruikmaken van de chassis SL3, SL4 en SL5. De Netflix-app verdwijnt vanaf 1 oktober na een geautomatiseerde firmware-update van het beeldscherm. Loewe laat aan dealers weten dat Netflix van de betreffende televisies verdwijnt vanwege ‘contractuele bepalingen van de licentiegever’.

Toch Netflix kijken?

Bezitters van deze modellen Loewe televisies kunnen via een omweg toch van streamingdienst Netflix gebruik blijven maken. Hiervoor is wel extra apparatuur nodig. Zo kan Netflix bekeken worden met gebruik van een online mediaspeler zoals Apple TV, Nvidia Shield TV, Nokia Streamingbox 8000 en Xiaomi Mi Box. Ook streamen via Chromecast dongle van tablet of smartphone naar de Loewe televisie is mogelijk. Deze externe apparaten dienen wel door de consument zelf gekocht te worden.
Antwoord