Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oscarwinnaar 'Free Solo' zonder onderbrekingen te zien bij National Geographic
#1
De veelgeprezen documentaire 'Free Solo' beleeft op woensdag 20 maart om 21.00 uur zijn tv-première op National Geographic. De film is die dag zonder onderbrekingen te zien op de zender.

'Free Solo' kreeg vorige maand bij de Academy Awards de Oscar voor 'Beste Documentaire'.

El Capitan: 900 meter steile rotswand

In de documentaire 'Free Solo', die door de Nederlandse filmpers wordt omschreven als 'weergaloos' en 'zenuwslopend', beklimt bergwandklimmer Alex Honnold de ruim 900 meter hoge rotswand El Capitan in het Amerikaanse Yosemite Park. Dit doet hij als eerste persoon ooit free solo, oftewel zonder touw. Zelfs de kleinste fout kan leiden tot een val met dodelijke afloop.

Honnold wordt in de film gevolgd door zijn beste vrienden, cameraman Jimmy Chin en regisseur Elizabeth Chai Vasarhelyi. Zij leggen niet alleen Honnolds historische klim vast, maar zijn ook bij de turbulente voorbereiding. Tijdens die voorbereiding wordt Honnold verliefd op de Nederlands-Amerikaanse Sanni, krijgt hij voor het eerst te maken met blessures en ondergaat hij een medisch onderzoek om erachter te komen waarom hij vrijwel geen angstprikkels ervaart.

'JANE', 'Free Solo' en 'Science Fair'

Na 'JANE' vorig jaar, presenteert National Geographic met 'Free Solo' opnieuw een veelgeprezen documentaire. In juni volgt 'Science Fair', over de gekte rond een wereldwijde wetenschapswedstrijd voor tieners. 'Free Solo' is in Nederland nog in enkele bioscopen te zien en trok de afgelopen maanden ruim 75.000 bezoekers.

Entertainment met een doel

National Geographic heeft als missie om entertainment met een doel te bieden aan wereldwijd 487 miljoen televisiekijkers, 54 miljoen lezers van het magazine en 416 miljoen volgers op sociale media. Meer dan een kwart van de opbrengst van National Geographic komt ten goede aan de Society, waarmee National Geographic Explorers ondersteunt om onze kennis van de wereld te vergroten en te verspreiden.

'Free Solo', woensdag 20 maart om 21.00 uur (zonder reclameonderbrekingen) op National Geographic.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
Verslag brengen he
Antwoord