Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proximus stelt 4K decoder officieel voor
#1
Naast een vernieuwd tv-aanbod kondigt Proximus een Europese primeur aan: een 4K-decoder voor digitale televisie met Android P, het besturingssysteem van Google.

Proximus zal over enkele maanden een nieuwe decoder voor digitale televisie uitrollen bij zijn klanten. “Dat is een technologische primeur in Europa”, zegt het bedrijf. De decoder zal externe apps zoals Netflix, Youtube en Spotify kunnen draaien en klanten zullen er ook games op kunnen spelen via de cloud.

Bovendien zit er een Chromecast ingebouwd, waarmee content van een tablet of smartphone gemakkelijk op de tv getoond kan worden. Gebruikers kunnen de decoder met de stem besturen.
Antwoord
#2
Proximus lanceert een nieuwe televisie-interface en een nieuwe decoder. Daarmee zal je zelfs kunnen gamen.

Proximus moderniseert zijn televisieaanbod, onder de naam Proximus Pickx. Dat kondigde ceo Dominique Leroy vanochtend aan op een groot evenement van het bedrijf. De interface van Proximus’ tv-platform krijgt daardoor een grondige make-over. ‘Op elk moment zijn er zo’n 20.000 programma’s beschikbaar om naar te kijken’, stelde Guillaume Boutin, directeur van de consumentenafdeling. Denk maar aan live tv, uitgesteld televisie kijken en allerhande video op aanvraagdiensten, van Netflix tot Youtube.

Daardoor ziet de kijker door de bomen het bos niet meer. Pickx moet daaraan tegemoetkomen, met een vereenvoudigde interface. Die groepeert programma’s onder secties zoals tv-programma’s, films, series, muziek en sport. Het aanbod wordt bovendien ook gepersonaliseerd, op basis van het eerdere kijkgedrag. Pickx draait op zowel de tv-decoder, de computer als op smarthpones en tablets. De interface lijkt bijzonder hard op de nieuwste tv-interface van concurrent Telenet.

Proximus wil van zijn tv-platform graag een ‘one stop shop’ maken voor de kijker, zodat die in Pickx al zijn ‘videocontent’ terugvindt, op welk platform die programma’s ook te vinden zijn. Zo is het de bedoeling dat binnen de Pickx-omgeving ook programma’s uit de Netflix-catalogus te zien zullen zijn. Al zal dat pas in een latere fase daadwerkelijk gebeuren, lichtte een Pickx-ontwikkelaar toe. Netflix verplicht Proximus wel om zijn programma’s een apart plaatsje in de interface te geven. Een Netflix-reeks als Stranger Things mag dus niet lukraak opduiken in een lijstje programma’s van Vlaamse tv-zenders, of van Proximus’ eigen videoaanbod.

Decoder & games

Samen met de nieuwe interface lanceert Proximus ook een nieuwe tv-decoder. Het toestel draait een versie van Android, waardoor gebruikers er tal van apps op zullen kunnen downloaden uit Googles Play Store, zoals YouTube en Spotify.

De decoder, die deze zomer zal worden getest bij klanten, kan via stembesturing worden bediend. Net zoals de nieuwe decoder die Telenet zopas lanceerde. Het toestel ziet er fysiek ook net zo uit als Telenets nieuwste decoder. Volgens Dominique Leroy zullen de innovaties in elk geval niet leiden tot een hogere prijs voor de consument.

Met de nieuwe decoder zal je ten slotte ook kunnen gamen. Proximus sloot daarover een overeenkomst met de Franse gaming-startup Shadow. Die biedt een gaming-pc aan via het internet: met een abonnementsformule huur je dan een computer die ergens in een datacenter draait en waarop je je eigen (digitale) games kunt installeren. Via de Shadow-app op Proximus’ decoder kan je de games over het internet streamen naar je huiskamer.

Het concept van Shadow verschilt van andere ‘streaming gaming’-initiatieven, zoals het recent voorgestelde Google Stadia, doordat het geen games-abonnement aanbiedt. Het levert in feite alleen een gaming-pc ‘in the cloud’, waarop gamers hun eigen, gekochte, games kunnen laten draaien. Hun voordeel is dat ze dan niet continu een nieuwere, betere computer moeten kopen om de nieuwste games te kunnen draaien.

Proximus kon nog geen details vrijgeven over de samenwerking met Shadow. Het kon nog niet zeggen wanneer de dienst beschikbaar zou zijn, hoeveel hij zou kosten en of de virtuele Shadow-pc’s in Proximus’ Belgische datacenters zouden draaien of niet. Dat is niet onbelangrijk: hoe dichter het datacenter bij de gamer zit, hoe lager de vertraging op het signaal. Iets wat voor intensieve multiplayergames, zoals shooters, erg belangrijk is.

Volgens technologiedirecteur Geert Standaert is niets onmogelijk, merkte hij na de voorstelling op. Een virtuele Shadow-machine in Proximus’ datacenter combineren met Proximus’ nieuwe, supersnelle glasvezelnetwerk, zou volgens hem ‘een hele mooie usecase’ kunnen zijn.
Antwoord
#3
Is op tv en veel android apps arm telenet steeds te laat steeds achter
Antwoord
#4
(13-06-2019, 20:41)natte schreef: Is op tv en veel android apps arm telenet steeds te laat steeds achter

Wat heeft dat nu met Telenet te maken, het is een totaal ander systeem, dus niet te vergelijken.
Telenet is op Linux gebaseerd en Proximus Android dat ook zijn beperkingen heeft.
Antwoord
#5
juist veel als ik op nieuws zag wat die decoder allemaal kan. wel tot 600 apps laden in google play. bij telenet kan dit allemaal niet. kwestie van innovatie is proximus ze steeds een stap voor.
Antwoord
#6
(14-06-2019, 07:25)natte schreef: juist veel als ik op nieuws zag wat die decoder allemaal kan. wel tot 600 apps laden in google play. bij telenet kan dit allemaal niet. kwestie van innovatie is proximus ze steeds een stap voor.

telenet gebruikt de box die in alle landen gebruikt worden door Liberty Global, ze gaan niet iets anders gebruiken als ze er voordelen in hebben door in alle landen dezelfde aan te bieden,
let wel op, die Android toestellen zijn gevoeliger voor virussen enzo, je ziet het aan de smartphones die draaien op Android hoeveel problemen ermee zijn.
en wat ben je met zoveel apps, dat maakt die box veel trager ook, en vrees dat je niet zoveel zal kunnen gebruiken, proximus zal daar ook wel een limiet opzetten wat kan en niet.
Antwoord
#7
ik begrijp dat je als tester telenet moet dienen. maar je moet ook je blik durven verruimen innovatie is bij proximus beter. telenet is log en heeft meer belangstelling voor zijn aandeelhouders dan zijn kijkers. ik ben blij voor jullie dat ze jullie kunnen blij maken met een dode mus . alle respect voor maar de de nieuwe 4k decoder van proximus is nu eenmaal meer kunnende
Antwoord
#8
(16-06-2019, 09:40)natte schreef: ik begrijp dat je als tester telenet moet dienen. maar je moet ook je blik durven verruimen innovatie is bij proximus beter. telenet is log en heeft meer belangstelling voor zijn aandeelhouders dan zijn kijkers. ik ben blij voor jullie dat ze jullie kunnen blij maken met een dode mus . alle respect voor maar de de nieuwe 4k decoder van proximus is nu eenmaal meer kunnende

als ze iets op de markt brengen en de Vlaamse zenders hebben nog geen overeenkomst om hun apps te laten gebruiken op die decoder dan is dit geen meer kunnende, proximus moet met al die apps makers ook contact maken en vragen of ze goedkeuring geven.
Antwoord
#9
is pas voor na de zomer hee
Antwoord
#10
(16-06-2019, 17:44)natte schreef: is pas voor na de zomer hee

Nog niet gedacht aan volgende, gaan ze de updates van Google en Android ook installeren en de beveiligingen, Proximus kennende.......
Antwoord