Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TV538 voortaan in HD: Joyne heeft de primeur
#1
Nederland heeft er weer een HD-zender bij. Het muziekkanaal TV538 is voor distributeurs voortaan ook in HD-kwaliteit beschikbaar. Joyne is de eerste distributeur die TV538 daadwerkelijk lineair in HD doorgeeft.

Joyne biedt in Nederland een zenderaanbod via de satelliet aan. De distributeur gebruikt hiervoor de Eutelsat 9A-satelliet van het Franse satellietbedrijf Eutelsat. Om de satelliet te ontvangen, moet de schotelantenne op de positie 9 graden oost uitgericht te zijn. Het omschakelen van TV538 van SD naar HD is richting de consument het eerste teken van leven na enkele maanden relatieve stilte rond de distributeur.

Canal Digitaal

Dat TV538 nu in HD wordt aangeboden, past goed in de onderlinge strijd tussen Canal Digitaal (M7 Group) en Joyne om satellietkijkers als abonnee te binden. TV538 was al enige tijd in SD bij Joyne beschikbaar. Canal Digitaal voegde het muziekkanaal medio december aan het online-only zenderaanbod toe, dat ook voor iedere satellietabonnee beschikbaar is. Joyne volgt nu met HD-doorgifte van de zender.

TV538

TV538 is het tv-kanaal van Radio 538 en is onderdeel van Talpa Radio, dat onderdeel is van het nieuwe mediabedrijf Talpa Network van John de Mol.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
Tja Joyne wordt interessanter voor satters
Antwoord