Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telenet denkt aan eigen voetbalzender
#1
Telecomaanbieder Telenet heeft een plan klaar om 900 miljoen euro te bieden voor de rechten op het vaderlandse voetbal gedurende een periode van 12 jaar. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
Telenet heeft laten verstaan vooral geïnteresseerd te zijn in een 'niet-exclusieve deal'. Dat zou betekenen dat ook andere operatoren een deel van het voetbal zouden mogen brengen.
laatste nieuws : vtm dus


deel 2
Telenet heeft plannen om een eigen Jupiler Pro League-zender te lanceren. Via deze zender wil het bedrijf voetbalmatchen uit de eerste klasse live uitzenden.

De nieuwe zender kan bij alle televisieplatformen, die dat wensen, in het aanbod opgenomen worden.

Telenet wil samen met de Pro League in een joint venture stappen. Dat meldt het telecombedrijf in een persbericht. Als de plannen goedgekeurd worden, zullen samenvattingen van de wedstrijden aangeboden worden aan open-net zenders. Hiervoor zal een officiële aanbesteding worden uitgeschreven. Alle publieke en commerciële zender kunnen hier aan deelnemen.
Volgens Telenet zullen steeds meer consumenten, ongeacht hun televisieaanbieder, de Jupiler Pro League kunnen volgen. Dat is niet alleen goed voor het telecombedrijf, maar ook voor de voetbalclubs. Dit plan komt hen financieel goed uit, aangezien de teams inkomsten krijgen uit de televisierechten en zelf ook kunnen profiteren van de winst van de joint venture.
bron : het nieuwsblad

#2
mochten deze plannen doorgaan, gaat dit betekenen dat het belgisch voetbalkanaal , en sporting telenet enkel buitelands voetbal, een pakket wordt ?
en als tv vlaanderen, bij telenet het belgisch voetbal koopt voor hun klanten, en ga zo maar door,

of men kiest voor fox die van nul moet beginnen, en wie weet kopen ze dat pakket van telenet ? en dan zitten er hier twee sportzenders,
eentje met belgisch en duits voetbal en de andere belgisch voetbal en de premier league en de andere landen,
wat het ook gaat worden, draait om veel geld

#3
(21-01-2014, 17:18)zorro123 schreef: mochten deze plannen doorgaan, gaat dit betekenen dat het belgisch voetbalkanaal , en sporting telenet enkel buitelands voetbal, een pakket wordt ?
en als tv vlaanderen, bij telenet het belgisch voetbal koopt voor hun klanten, en ga zo maar door,

of men kiest voor fox die van nul moet beginnen, en wie weet kopen ze dat pakket van telenet ? en dan zitten er hier twee sportzenders,
eentje met belgisch en duits voetbal en de andere belgisch voetbal en de premier league en de andere landen,
wat het ook gaat worden, draait om veel geld

Als Fox de rechten koopt dan zal telenet ze niet hebben en zullen ze fox moeten toevoegen.

#4
ik denk dat master gelijk heeft fox heeft in nederland ook erediviesiekanalen overgenomen en 12 jaar gaat voetbalbond nooit toestaan

dit staat op snap:
We bevestigen het plan dat we samen met de Pro League in een joint venture stappen die de verspreiding van live tv-beelden van het Belgische eerste klasse voetbal zou garanderen via een Jupiler Pro League-zender.

In mei 2014, na de play-offs, loopt het huidige voetbalcontract af. In dat kader hebben we samen met de Pro League gezocht naar de beste manier om de voetbalrechten de komende jaren in de markt te zetten. Concreet zouden we samen met de Pro League een eigen zender opstarten die alle live matchen van het eerste klasse voetbal zal capteren. Geïnteresseerde operatoren kunnen de uitzendingen van deze zender tegen betaling en op niet-exclusieve basis aankopen en via hun eigen televisieplatform verspreiden naar hun klanten.

De samenvattingen zouden aangeboden worden via een tenderprocedure. Telenet en de Pro League beklemtonen dat alle Belgische open-net zenders kunnen deelnemen aan deze tender en dat de grootste waarborgen op een objectief verloop van de veiling zullen ingebouwd worden.

Vanzelfsprekend zal het volledige plan zorgvuldig met de mededingingsautoriteiten afgestemd worden.

Voordelen voor consument, voetbalclubs en de Jupiler Pro League.
Het grootste voordeel van dit voorstel is dat het - na de goedkeuring van de clubs - mogelijk wordt om het nationale voetbal vlot tot bij alle consumenten brengen ongeacht hun televisieaanbieder.

Ook voor de Pro League-clubs zelf kan dit plan meer financiële stabiliteit brengen, aangezien de clubs voor een langere tijd gegarandeerde inkomsten krijgen uit de televisierechten en zelf ook kunnen delen in de winsten van de joint venture.

Verder is dit initiatief ook voor de Pro League zelf een mogelijkheid om de eigen merkbekendheid te vergroten via een eigen televisiezender, die duidelijk Pro League gebrand zal zijn.

Tot slot kunnen meer kijkers genieten van de Jupiler Pro League dankzij de verspreiding van voetbalbeelden aan meerdere televisieplatformen en zal de uitstraling van het professioneel voetbal nog groter worden.
Analoge tv moet blijven! Idea

#5
De voetbal moet in handen van een Belgische firma blijven, eens benieuwd of de clubs daar respect gaan voor opbrengen. Zou een schande zijn moesten ze verkopen aan buitenlandse firma. Telenet is de geknipte kandidaat en heeft mooi voorstel om ook belgacom toe te laten. Maar de belgen kennende zulle ze blijven kijken naar het voetbal moesten de clubs voor het geld gaan en verkopen aan buitenland.

#6
degene die het meeste neerlegt zal het krijgen vrees ik,en fox kennende leggen ze soms veel geld neer Wink
zal 1 van de 2 worden.
maar als je ziet dat Fox al in veel landen de voetbal overgekocht heeft dan zit er kans in dat fox word.
maar we zien wel,ik lig er niet van wakker voorlopig.

#7
(24-01-2014, 00:24)master-magic schreef: degene die het meeste neerlegt zal het krijgen vrees ik,en fox kennende leggen ze soms veel geld neer Wink
zal 1 van de 2 worden.
maar als je ziet dat Fox al in veel landen de voetbal overgekocht heeft dan zit er kans in dat fox word.
maar we zien wel,ik lig er niet van wakker voorlopig.

het gaat toch tussen telenet en MP & Silva ?

#8
Het zou toch een schande zijn moesten de belgische clubs hun eigen vlaamse firma, s niet steunen . Moest dit gebeuren zou er niemand nog meer naa het voetbal moeten kijken, maarja een belg is zo naief. Kijk maar eens naar renault enzzz in plaats deze merken links te laten liggen neen dus.
Maar 900 miljoen is toch al een mooie bod en bij telenet mogen tenminste andere meedoen iets wat belgacom nooit deed.

#9
(24-01-2014, 10:55)murdock schreef: Het zou toch een schande zijn moesten de belgische clubs hun eigen vlaamse firma, s niet steunen . Moest dit gebeuren zou er niemand nog meer naa het voetbal moeten kijken, maarja een belg is zo naief. Kijk maar eens naar renault enzzz in plaats deze merken links te laten liggen neen dus.
Maar 900 miljoen is toch al een mooie bod en bij telenet mogen tenminste andere meedoen iets wat belgacom nooit deed.

zo belgisch is telenet ook al niet meer Wink
en waarom zou fox als ze bieden en het krijgen niet bij andere providers te krijgen zijn,
in andere landen zijn ze ook op elke provider beschikbaar.

#10
Er is een kaper op de kust voor Telenet in de strijd om de uitzendrechten van de Jupiler Pro League. Het Italiaanse bedrijf MP & Silva wil 70 miljoen per jaar bieden.

MP & Silva is een grote speler op de internationale voetbalmarkt. Zo bezit het ondermeer al de rechten van de Italiaanse en de Britse topcompetities. Het heeft, in tegenstelling tot Telenet, geen interesse om met een eigen voetbalzender te beginnen. Vrijdag komt de Pro League bijeen om over de verschillende voorstellen te praten. Mogelijk valt dan al een beslissing.

Telenet vs. MP & Silva
Telenet heeft een lucratief voorstel gedaan waarbij het samen met de Belgische eersteklasseclubs een eigen voetbalzender wil oprichten. Dat zou de clubs jaarlijks een bedrag van 75 miljoen euro opleveren. Grotere clubs vrezen wel dat, als de Jupiler Pro League met Telenet gaat samenwerken er een te grote macht bij de Mechelse kabelaar komt te liggen.

MP & Silva wil geen eigen voetbalzender én belooft een bedag van 70 miljoen euro. Dat is dus minder dan wat Telenet ter beschikking stelt. Maar vooral de grotere voetbalcubs zien wel iets in het voorstel van de Italianen. Dat wil namelijk de beelden van het Belgische voetbal ook internationaal gaaan verdelen. En daar hebben veel clubs wel oren naar. 'Het grote voordeel is dat we in dit scenario niet zelf met de rechten moeten gaan leuren. We krijgen ons geld en moeten er ons daarna niets meer van aantrekken. Bovendien wordt het voetbal op een onafhankelijke manier geveild wanneer we met MP & Silva in zee gaan', zo zeggen de grotere voetbalclubs.

Vrijdag wordt er op de Pro League vergaderd en zal er vermoedelijk snel een beslissing volgen.

Bron: demorgen.be

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info