Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telenet laat klanten mobiel bellen via wifiverbinding en 4g-netwerk
#1
De Belgische telecomprovider Telenet heeft aangekondigd dat mobiele klanten binnenkort niet alleen meer via het 2g- en 3g-netwerk kunnen bellen, maar ook door middel van 4g, oftewel VoLTE. Daarnaast kunnen Telenet-klanten straks mobiel bellen via een wifiverbinding.

Telenet meldt dat de toevoeging van deze opties mogelijk is geworden door investeringen die in de afgelopen jaren zijn gedaan. Die maken het volgens de provider mogelijk om meer data sneller over het netwerk te transporteren, waardoor er ruimte is voor technologie als VoLTE en Vowifi. Vanaf de zomer komt dit stapsgewijs beschikbaar voor een deel van de klanten. Telenet zegt dat het de eerste Belgische provider is die Vowifi aanbiedt.

De provider stelt dat een compatibele smartphone tijdens een gesprek vanuit huis automatisch het geschiktste netwerk kiest voor de beste gesprekskwaliteit. Mocht het mobiele bereik door goede isolatie binnenhuis beperkt zijn, dan gaat de verbinding naadloos over op het wifinetwerk.

Met deze technologie gaat het belverkeer via de eigen router naar de systemen van de provider, waarna het verder in feite een regulier telefoontje is. Volgens de providers zorgen VoLTE en Vowifi ervoor dat klanten in hun huis niet meer afhankelijk zijn van een goed bereik en niet meer worden gehinderd door eventuele dikke muren of isolatie.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
Nog Gazet aanvulling Telenet goedkoopste voor bellen naar buitenland 70 cent goedkoper dan Proximus
Antwoord
#3
Telenet introduceert ‘Voice over LTE’ en ‘Voice over wifi’ waardoor klanten van het Belgische bedrijf ook kunnen bellen via 4G en WiFi. Tot nu toe is bellen bij Telenet enkel mogelijk via het 2G- en 3G-netwerk. Het bedrijf geeft aan dat de bereikbaarheid binnenshuis omhoog zal gaan door deze oplossingen.
Naast de investeringen die Telenet in de netwerken deed en doet – in het kader van ‘De Grote Netwerf’ – heeft het bedrijf ook ingezet op de netwerken bij de klant thuis. Zo krijgen sinds de lente alle internetklanten naast hun WiFi-modem, ook een WiFi-booster ter beschikking indien nodig, om een optimaal draadloos signaal in huis te krijgen. 75.000 klanten maakten hier tot nu toe gebruik van.

Vanaf de zomer zal het mogelijk zijn gebruik te maken van Voice over LTE (VoLTE) en Voice over wifi (VoWiFi). Tijdens het telefoongesprek kiest de smartphone automatisch het meest geschikte netwerk om de beste belervaring te geven. Dit betekent ook dat als het mobiele bereik in huis door factoren zoals isolatie onvoldoende is, er naadloos overgeschakeld wordt naar het wifi-netwerk. De gesprekken zijn bovendien in HD-geluidskwaliteit.

Niet alle toestellen geschikt

Gebruik maken van Voice over Wifi en Voice over LTE is enkel mogelijk indien de smartphone compatibel is. Voor Apple wordt dit in eerste instantie mogelijk voor iPhone X, voor Samsung Galaxy S8 en S9. Het aantal compatibele toestellen zal de komende maanden verder uitbreiden. Telenet bekijkt momenteel met andere leveranciers om ook hun toestellen compatibel te maken.
Vanaf de zomer wordt de technologie gefaseerd uitgerold en worden toestellen groep per groep toegelaten, te beginnen met de meest recente apparaten. Deze gefaseerde aanpak laat toe om de capaciteit en kwaliteit te monitoren. Telenet mikt op 100.000 actieve gebruikers tegen eind 2018. Klanten krijgen een sms wanneer hun toestel geselecteerd werd. Om gebruik te maken van VoLTE hoeven ze verder geen actie te ondernemen.
VoWIFI moet manueel in de instellingen in de smartphone aangezet worden.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#4
En digitale ‘tv niks niks niks dikke boelen mijn gedacht
Antwoord
#5
(06-06-2018, 22:29)natte schreef: En digitale ‘tv niks niks niks dikke boelen mijn gedacht

iedereen kijkt toch via apps en online Wink je hebt zelf Netflix en videoland enzo, das dus ook online en heeft internet nodig Wink
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#6
oh ja das juist joepie
Antwoord