Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vanaf januari geen fon meer bij Proximus
#1
Proximus heeft bevestigd dat het zijn partnerschap met de internationale Wi-Fi-provider Fon vanaf begin januari beëindigt. Proximus-klanten kunnen Fon-hotspots vanaf 2019 niet meer gebruiken.

De Belgische operator zegt dat klanten de hotspots minder gebruikten sinds roaming gratis werd in de EU. In België blijft het bedrijf zijn 'Smart Wi-Fi'-service aanbieden waarmee klanten gedeelde toegang tot thuisrouters hebben.

Vorige week lekte het nieuws uit, dat nu bevestigd is.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
Klanten van de Belgische telecomreus Proximus kunnen vanaf 1 januari 2019 geen gebruik meer maken van Fon-hotspots. Proximus beëindigt de samenwerking, omdat er door het wegvallen van de hoge roamingtarieven in de EU minder behoefte is aan internettoegang via hotspots.

"Op 1 januari wordt de toegang tot het Fon-netwerk inderdaad gedeactiveerd", zegt Proximus-woordvoerder Fabrice Gansbeke. De Belgische website BeMobile.be meldde enkele weken geleden al dat Proximus de samenwerking met Fon wilde opzeggen, maar dat nieuws werd dinsdag pas officieel bevestigd.

Als voornaamste reden voor de beslissing noemt Proximus het wegvallen van de hoge roamingtarieven binnen Europa, waardoor consumenten ook zonder wifihotspot voordelig mobiel kunnen internetten. Volgens Gansbeke is het aantal klanten dat actief gebruikmaakt van de hotspots, daardoor drastisch gedaald.

In België kunnen abonnees wel gewoon gebruik blijven maken van de Smart Wi-Fi-service van Proximus, een netwerk van inmiddels zo'n 1,3 miljoen hotspots met gedeelde toegang via de routers van andere Proximus-klanten. Volgens Gansbeke is Smart Wi-Fi niet alleen sneller dan de Fon-methode, maar zijn ook minder stappen nodig om een verbinding tot stand te brengen. Proximus-abonnees worden via hun maandelijkse afrekening op de hoogte gebracht van de wijzigingen. Klanten die momenteel nog actief gebruikmaken van de Fon-hotspots, ontvangen een dezer dagen ook nog een sms.

De overeenkomst tussen Proximus Groep, toen nog Belgacom, en Fon dateert van 2011.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#3
wat een prietpraat die fon's waren goed verspreid over europa gaat gewoon over geld
Dank forum Mastermagic. Dank content Telenet en Canal digitaal Heart
Antwoord