Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Winst Samsung daalt 31% in Q4, geen positieve outlook
#1
Samsung Electronics heeft de nettowinst in het vierde kwartaal van 2018 met 31 procent zien dalen naar KRW 8.46 biljoen (EUR 6,6 miljard). De omzet daalde met 10 procent naar KRW 59.27 biljoen (EUR 46,3 miljard) en de bedrijfswinst kromp met 29 procent naar KRW 10.8 triljoen (EUR 8,44 miljard).

De zwakkere resultaten waren in lijn met eerdere verwachtingen. Samsung wijst op een zwakker economisch resultaat en een lagere vraag naar zijn halfgeleider- en smartphoneproducten als oorzaken. Het bedrijf verwacht dat de winst in 2019 opnieuw zal dalen, voornamelijk als gevolg van zwakkere prestaties bij zijn divisie voor geheugenchips. De vraag naar geheugenproducten en OLED-panelen zal naar verwachting vanaf de tweede helft van het jaar aantrekken. De voorgaande jaren compenseerde sterke resultaten bij geheugenchips vaak de mindere groei bij andere divisies.

Alleen winstgroei bij consumentenelektronica

De activiteiten van System LSI en Foundry rapporteerden ook minder winst als gevolg van seizoensinvloeden. De winst van de display-activiteiten daalde als gevolg van de toegenomen concurrentie. Het aantal verscheepte smartphones en de prijzen ervan zakten allebei weg in een vlakke, zeer concurrerende markt. Alleen de divisie consumentenelektronica wist winstgroei te realiseren dankzij een sterke afzet van premium-tv's.

De IT- en mobiele divisie rapporteerden een kwartaalomzet van KRW 23,32 miljard, een daling van 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. De inkomsten uit mobiele activiteiten daalden met 11 procent tot KRW 22.19 biljoen. Het bedrijfsresultaat van de divisie kromp jaar-op-jaar van KRW 2,42 biljoen tot 1,55 miljard KRW. Samsung zei dat de seizoensgebonden vraag sterk was, maar de totale smartphonemarkt bleef vlak.

Compensatie via Galaxy S10

Een verdere seizoensgebonden vertraging wordt verwacht in het eerste kwartaal. Samsung hoopt dit te compenseren met de lancering van de Galaxy S10 komende maand. De totale afzet zal echter waarschijnlijk op een vergelijkbaar niveau blijven als in het vierde kwartaal. Dit wordt veroorzaakt door een tijdelijke lager aantal verscheepte midmarketmodellen als gevolg van een reorganisatie van de line-up. Deze portefeuille is gewijzigd om beter te kunnen te reageren op snel veranderende markttendensen.

Voor heel 2019 zal de vraag naar smartphones naar verwachting op hetzelfde niveau blijven als in 2018, terwijl de gemiddelde verkoopprijs zal stijgen als gevolg van de trend van het gebruik van geavanceerde functies ( zoals grote schermen, hogere geheugencapaciteit en multi-camera's). Trage groei van de smartphonemarkt en hoge kosten voor grondstoffen blijven een probleem.

Trend keren met nieuwe producten

Samsung hoopt de trend te keren door nieuwe producten te lanceren, zoals opvouwbare en 5G-apparaten, en samen te werken met partners om geoptimaliseerde inhoud aan te bieden en uit te breiden naar nieuwe markten. Daarnaast breidt Samsung zijn Bixby spraakassistent uit naar verschillende apparaten en verbonden services om zo de klantbinding te vergroten, vergelijkbaar met Google en Amazon en hun ecosystemen.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord