Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZENDER nieuws
#71
CANVAS

Canvas werkt aan een prestigieuze documentaireserie over de Belgische natuur. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Wim Helsen werd aangezocht als vertelstem.

'Onze Natuur' wordt de grootste Vlaamse reeks ooit over de Belgische natuur. Zeven Belgische natuurgebieden en ook de Belgische wolven komen erin aan bod. Wim Helsen zal de vertelstem zijn en muziek wordt gecomponeerd door de internationaal geroemde Belg Dirk Brossé.

Nog dit jaar starten de opnames en de reeks zal ten vroegste in 2020 op Canvas te zien zijn. Voor de serie is een budget van 5,5 miljoen euro voorzien.
Antwoord
#72
ZES

Het zomerweer laat voorlopig nog op zich wachten, maar ZES is de redder in nood: de hele zomer lang brengt de zender dé absolute tv-klassieker 'Baywatch' terug naar het kleine scherm na een deal met productiehuis Fremantle.

'Baywatch' kreeg daarvoor eerst een volledige high definition make-over. De in slow motion rennende strakke redderslijven in iconische rode zwemoutfits zijn vanaf nu dus in hoge resolutie te bewonderen. Ook de soundtrack kreeg een stevige moderne update. Vanaf maandag 24 juni kruipen o.a. David Hasselhoff en Pamela Anderson na 18 jaar opnieuw in de huid van een lifeguard en riskeren ze hun leven om de lokale bevolking en de toeristen veilig te houden op de zonovergoten stranden van Malibu. Voor pure nostalgie kan iedereen elke weekdag om 19.40 uur afstemmen op ZES voor een nieuwe aflevering. Na de uitzending op televisie is de aflevering ook telkens terug te vinden op ZEStv.be.

Internationale supersterren in hun jonge jaren

Met de lancering van 'Baywatch Remastered' zien de jongere versies van enkele internationale topacteurs en -actrices opnieuw het zonlicht. Mister Baywatch himself David Hasselhoff is de grote ster van de serie, die voor het eerst in 1989 op de buis te zien was. Later veroverde ook de rondborstige Pamela Anderson de harten van de 'Baywatch'-fans. Daarnaast zagen nog heel wat andere artiesten hun carrière beginnen aan de redderspost in California. Zo bracht Jason Momoa, ondertussen beter bekend als Khal Drogo uit 'Game of Thrones' of 'Aquaman', heel wat tijd door op het strand. En ook Carmen Electra trok eerst een badpak aan en sloot zich aan bij de cast.

Aflevering 1

Een visuitstapje draait uit op een heus drama wanneer de vissersboot kapseist. Mitch en zijn vriend Al moeten de passagiers zo snel mogelijk proberen te redden. Het gevaar loert om de hoek wanneer Craig een vrouw redt, die zich nadien wel erg vreemd gedraagt. En Mitch heeft er een nieuwe vijand bij na een bezoek aan de lokale beach club.

'Baywatch Remastered', vanaf maandag 24 juni elke werkdag om 19.40 uur op ZES.
Antwoord
#73
Na Nederland nu ook in belgie terug op tv.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#74
CANVAS

Canvas heeft de uitzendrechten verworven van de ophefmakende vijfdelige HBO-reeks 'Chernobyl'. Met een score van 9.7 op 10 kreeg de historische fictiereeks over de beruchte kernramp in Tsjernobyl (1986) de hoogste waardering ooit op de toonaangevende Internet Movie Database.

Netmanager Olivier Goris is er trots op dat Canvas andermaal kan uitpakken met een internationale topproductie: 'De allerbeste documentaires en series van vandaag, absolute topkwaliteit en belangrijke verhalen die er echt toe doen, dát wil Canvas brengen. Ik ben dan ook super blij dat we na 'Leaving Neverland', 'Big Little Lies', 'My Brilliant Friend' en 'The Handmaid's Tale' nu ook het indrukwekkende 'Chernobyl' kunnen aanbieden op Canvas. Het is absoluut de meest beklijvende, de meest bejubelde televisiereeks van het moment.'

'Chernobyl' wordt vanaf april 2020 uitgezonden op Canvas, net in de periode waarin de ramp plaatsvond (26 april).

'Chernobyl' vertelt het verhaal van de ontploffing in de kerncentrale in toenmalige Sovjetrepubliek Oekraïne, de rampzalige gevolgen ervan voor de omgeving en de omwonenden, en de race tegen de tijd van brandweer en technici om mensen te redden en erger te voorkomen. Maar ze toont ook hoe de Sovjetautoriteiten probeerden de ware oorzaken van de ramp te verdoezelen en hoe één man bleef vechten om ze aan het licht te brengen.

De reeks wordt alom geprezen om haar intense vertolkingen, de realistische en accurate sfeerschepping en algemene  productiekwaliteiten, maar vooral ook om de ontmaskering van de manier waarop de overheden de waarheid probeerden te verhullen. Recensenten zien daarin parallellen met de hedendaagse problematiek van 'fake news'. Het is dan ook typerend dat de serie in Rusland zelf in die hoek wordt geduwd door regeringsgezinde media.

De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Jared Harris ('Mad Men', 'The Crown', 'The Expanse'), Stellan Skarsgård ('Breaking the Waves', 'The Hunt for Red October', 'Good Will Hunting'), Emily Watson ('Breaking the Waves', 'Hilary and Jackie') en Paul Ritter ('Quantum of Solace', 'Vera', 'The Hollow Crown').

Scenarist Craig Mazin baseerde zich onder meer op de getuigenissen van de inwoners van Pripyat (de nu verlaten spookstad nabij Tsjernobyl), zoals die werden opgetekend door de Wit-Russische Nobelprijswinnares Svetlana Alexievich in haar boek 'Voices from Chernobyl'.

'Chernobyl is televisie van eenzaam hoog niveau', zegt filmkenner Ward Verrijcken. 'Het is een bijzonder intrigerende reconstructie van de kernramp in Tsjernobyl in 1986, met een topcast die gestalte geeft aan historische figuren: de arbeiders en omwonenden die moesten geëvacueerd worden, de Russische overheidsambtenaren die de catastrofe in de doofpot wilden stoppen, tot en met Gorbatsjov himself.'
Antwoord
#75
nog een jaar wachten tegen dan is het op dvd en blu ray te koop  Confused  Confused  Confused
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#76
tja wie zal het weten
Antwoord